Alexandra Dulgheru a învins-o de Gajdosova şi s-a calificat în finală la Kuala Lumpur unde o va întâlni pe Caroline Wozniacki

Alexandra Dulgheru, locul 94 WTA, a învins-o, scor 5-7, 7-5, 7-6 (7/4), pe australianca Jarmila Gajdosova, cap de serie numărul 4 şi poziţia 52 în clasamentul mondial, şi s-a calificat în finala turneului de la Kuala Lumpur (Malaysia), cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

301 afișări
Imaginea articolului Alexandra Dulgheru a învins-o de Gajdosova şi s-a calificat în finală la Kuala Lumpur unde o va întâlni pe Caroline Wozniacki

Alexandra Dulgheru a învins-o de Gajdosova şi s-a calificat în finală la Kuala Lumpur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Meciul a durat trei ore, 14 minute şi 50 de secunde.

 

Jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 5 WTA şi principala favorită, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Kuala Lumpur (Malaysia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, şi o va întâlni în ultimul act al competiţiei pe Alexandra Dulgheru.

Wozniacki a învins-o în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-2, într-o oră şi 17 minute, pe Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 181 WTA, beneficiară a unui wild card.

Alexandra Dulgheru şi Caroline Wozniacki au mai fost adversare până în prezent de două ori, ambele meciuri fiind câştigate de sportiva daneză. Wozniacki a învins-o pe Dulgheru în 2010, în turul trei la Roland Garros (6-3, 6-4), iar în acest an, în turul doi al turneului de la Doha, a beneficiat de abandonul româncei (6-1, 3-0).

Pentru Alexandra Dulgheru, 25 de ani, fostă ocupantă a locului 26 în 2011, aceasta este a treia finală din carieră. Ea a mai jucat două finale în circuitul WTA, ambele la Varşovia, în 2009 şi 2010, şi de fiecare dată şi-a trecut în palmares titlul la turneul polonez de categorie Premier.

Dulgheru a reuşit o performanţă destul de rară în circuit, cucerind primul trofeu din capitala Poloniei când ocupa locul 201 WTA şi după ce a jucat în calificări. Acest succes a propulsat-o pentru prima dată în Top 100 WTA, pe locul 83.

Prezenţa în finală este recompensată la Malaysian Open cu un premiu de 21.400 de dolari şi cu 180 de puncte WTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici