Arpad Paszkany, dispus să vândă acţiunile deţinute la CFR Cluj

Finanţatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, caută un investitor căruia să îi vândă o parte sau chiar toate acţiunile pe care le deţine la tripla campioană a României şi care să îl ajute la consolidarea clubului în elita Europei.

341 afișări
Imaginea articolului Arpad Paszkany, dispus să vândă acţiunile deţinute la CFR Cluj

Finanţatorul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, Arpad Paszkany este dispus să vândă o parte sau chiar toate acţiunile clubului pe care l-a salvat de la faliment în urmă cu 12 ani, pe vremea când se afla în Liga a III-a, informează insideworldfootball.com.

"Am petrecut peste un deceniu concentrându-mă la dezvoltarea echipei şi am consumat multă energie, timp şi bani pentru a-mi împlini visul. Acum trebuie să fiu realist - ştiu că nu pot continua singur", a spus Paszkany, care a menţionat că a investit peste o sută de milioane de euro în clubul pe care îl susţine din copilărie.

Divizia de Sports Advisory din cadrul KPMG se ocupă de căutarea unui investitor.

Printre persoanele juridice interesate s-ar afla, potrivit sursei citate, firme din China şi Orientul Mijlociu.

În luna decembrie, CFR a reuşit unul dintre cele mai bune rezultate din istorie, învingând pe Manchester United cu scorul de 1-0, chiar pe Old Trafford.

"Datorită participării în competiţiile europene şi a câştigurilor obţinute din dezvoltarea jucătorilor şi a transferurilor, noi conducem o afacere profitabilă. Ne-am apropiat de elita europeană şi acum vrem să avem un loc stabil acolo. Totuşi, pentru acest pas, mai avem nevoie de încă un imbold", a completat Paszkany.

De când a fost preluată de Arpad Paszkany, CFR a câştigat trei titluri în Liga I (2008, 2010 şi 2012), trei cupe ale României (2008, 2009, 2010) şi Supercupa României (2009 şi 2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici