Brazilia – Croaţia, al treilea sfert de finală la CM, după ce Selecao a învins 4-1 Coreea de Sud

Principala favorită a speciliaştilor la câştigarea Cupei Mondiale din Qatar, Brazilia a învins luni seara Coreea de Sud, în optimile de finală ale competiţiei. Selecao a rezolvat meciul încă din prima repriză, scorul final fiind 4-1 (4-0), sudamericanii reducând turaţiile după pauză.

313 afișări
Imaginea articolului Brazilia – Croaţia, al treilea sfert de finală la CM, după ce Selecao a învins 4-1 Coreea de Sud

Sursa foto: MediafaxFoto

Vincius Junior a deschis scorul în minutul 7, cu un şut lobat din careu peste portarul şi fundaşii coreeni (1-0).

Neymar Junior a majorat apoi la 2-0, în minutul 13, din lovitură de pedeapsă.

Sudcoreenii au dat replica prin In-Beom Hwang, al cărui şut foarte bun e scos de Alisson de la vinclu (min. 17).

Brazilienii desenează apoi o fază de manual şi Richarlison face 3-0, în minutul 29, cu un şut din careu, din pasa pe culoar venită de la Raphina.

Scorul la pauză e stabilit de Lucas Paqueta, care a primit o pasă ideală în poziţie centrală, în interiorul careului, de unde l-a învins a patra oară pe portarul Seung-Gyu Kim (4-0, min. 36).

În repriza secundă s-a jucat frumos, cu fair play, fazele succedându-se la ambele porţi. Heung-Min Son a bifat prima ocazie mare a coreenilor, şutul său fiind respins de Alisson.

Raphinha l-a făcut apoi mare pe Seung-Gyu Kim, în două rânduri, Coreea de Sud fiind din nou foarte aproape de un prim gol, prin minutul 70, când la o fază confuză faţa careului de 6 metri, asiaticii nu au reuşit să înscrie după 3 şuturi la poartă.

Fanii sudcoreeni au fost recompensaţi în minutul 76, insistenţa fotbaliştilor asiatici fiind concretizată în gol printr-un şut de excepţie de la 25 de metri trimis de Seung-Ho Paik (4-1).

Pe fondul unei relaxări a brazilienilor, care l-au introdus în teren şi pe portarul Weverton, asiaticii au mai lansat câteva acţiuni ofensive, punctând la capitolul artistic.

S-a încheiat 4-1, brazilienii urmând să întâlnească Croaţia în sferturile de finală, pe 9 decembrie, de la ora 17.00.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici