Video "Campeones! Campeones! " - Spania exultă după câştigarea titlului mondial

"Campeones! Campeones!": întreaga Spanie a strigat, duminică seară, pentru titlul mondial câştigat de echipa de fotbal, prima oară în istoria sa, în urma victoriei, scor 1-0, după prelungiri, în meciul cu Olanda, de la Johannesburg.

32 afișări

În centrul Madridului, fumigene roşii au luminat cerul la "Fan Park", unde circa 250.000 de fani, aproape toţi în tricoul naţionalei, agitau drapele spaniole, când Iniesta a marcat golul eliberator la finalul prelungirilor.

"Ouaahhhhhh!!!!!", a urlat mulţimea ţinându-şi suflul peste două minute. Nimeni nu se mai uita la meci. Fanii se îmbrăţişau şi săreau.

"Viva España!" şi "Spanioli, Spanioli, Noi suntem spanioli!" au răsunat la unison din mii de case, baruri şi pieţe pline ale ţării, într-un concert imens de claxoane.

În capitala catalană Barcelona, bucuria a explodat printre cei 75.000 de fani care au asistat la meci în Piaţa Spaniei, în faţa unui ecran uriaş.

"Suntem campioni mondiali! Am câştigat primul Mondial organizat în Africa", striga comentatorul canalului La Cuatro, spunând rând pe rând numele eroilor de la Johannesburg.

Mii de spanioli vor sărbători victoria în această noapte caniculară, înainte de revenirea triumfală a trupei lui Iniesta, care va defila, luni seară, într-un autocar descoperit, în centrul Madridului.

La Madrid, o tânără se remarca în mulţime. Era deghizată în caracatiţă, în onoarea lui Paul, celebrul octopod german care a prezis cu tentaculele sale ziua de glorie a Spaniei.

Reprezentativa de fotbal a Spaniei a câştigat Cupa Mondială, după ce a învins selecţionata Olandei, după prelungiri, scor 1-0 (0-0), în finala competiţiei din Africa de Sud, disputată, duminică seară, la Johannesburg. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Andres Iniesta, în minutul 117.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici