Cifră de afaceri record pentru Bayern Munchen în sezonul 2011-2012

Clubul Bayern Munchen a înregistrat o cifră de afaceri record, de 332,2 milioane de euro, în sezonul 2011-2012, unul fără vreun trofeu cucerit, a anunţat, joi seară, gruparea germană.

813 afișări
Imaginea articolului Cifră de afaceri record pentru Bayern Munchen în sezonul 2011-2012

Cifră de afaceri record pentru Bayern Munchen în sezonul 2011-2012 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Bayern Munchen are astăzi o bază economică solidă cum nu a avut niciodată în istoria sa de 112 ani", a declarat Karl Hopfner, responsabilul financiar al clubului.

Precedenta cifră de afaceri record, 312 milioane de euro, a fost înregistrată în 2009-2010, când Bayern a câştigat eventul în Germania şi a jucat finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa echipei Inter Milano. În sezonul trecut, cifra de afaceri a bavarezilor a fost de numai 290,9 milioane de euro.

Profitul operaţional Ebitda al grupării a fost de 69,3 milioane de euro, iar profitul după impozitare s-a ridicat la la 11,1 milioane de euro, cifre ce reprezintă de asemenea recorduri. Bayern a înregistrat profit pentru al 20-lea an consecutiv

Sezonul trecut, echipa antrenată de Jupp Heynckes a ocupat locul secund în campionat, după Borussia Dortmund, a pierdut finala Cupei Germaniei, tot în faţa celor de la Dortmund, dar şi ultimul act al Ligii Campionilor, în faţa formaţiei Chelsea, pe teren propriu.

În pauza cometiţională de vară, Bayern a cheltuit 70 de milioane de euro pentru transferuri, sumă din care a plătit 40 de milioane de euro numai pentru achiziţionarea internaţionalului spaniol Javi Martinez.

În acest sezon, echipa din Bavaria este lider în campionat, după ce a câştigat 10 din cele 11 partide jucate, acumulând 30 de puncte, şapte peste ocupanta locului doi, Schalke 04.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici