Conducerea Universităţii Cluj a solicitat intrarea clubului în insolvenţă. Cererea a fost respinsă

Tribunalul Cluj Comercial a înregistrat, la 3 ianuarie, dosarul înaintat de clubul condus de Ioan Mărginean privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I. Cererea a fost respinsă de Tribunalul Cluj Comercial.

193 afișări
Imaginea articolului Conducerea Universităţii Cluj a solicitat intrarea clubului în insolvenţă. Cererea a fost respinsă

Conducerea Universităţii Cluj a solicitat intrarea clubului în insolvenţă. Cererea a fost respinsă (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Preşedintele Tribunalului Comercial Cluj, Flaviu Moţu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a respins cererea, sentinţa putând fi atacată cu recurs în termen de şapte zile de la comunicare.

Dacă va fi depus recurs, acesta va fi judecat de Curtea de Apel Cluj.

Conform sursei citate, în cererea depusă la instanţă se arată că  U Cluj ar avea datorii de aproximativ 30 de milioane de lei. 

"Procedura de insolvenţă a fost formulată de SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA, susţinând că ar avea datorii de circa 30 de milioane de lei şi, ca atare, solicită insolvenţa", a declarat Flavius Moţiu.

Moţiu a adăugat că instanţa a respins cererea, motivarea deciziei urmând să fie făcută în zilele următoare.

Tribunalul Cluj Comercial a înregistrat, la 3 ianuarie, dosarul înaintat de clubul condus de Ioan Mărginean privind începerea procedurii de insolvenţă a SC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administrează gruparea din Liga I.

Universitatea Cluj, grupare care se confruntă cu mari probleme financiare, este al doilea club din Liga I care solicită deschidrea procedurii de insolvenţă după FC Rapid.

Tribunalul Bucureşti a admis la 11 decembrie 2012 cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici