Cosac: Probabil că Marius Vecerdea a vrut să testeze electoratul pentru 2017

Preşedintele FR Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu ia ca pe "o duşmănie" gestul lui Marius Vecerdea, care a vrut să testeze electoratul cerând Adunării Generale revocarea Comitetului Director al forului, pentru management defectuos şi lipsă de transparenţă.

490 afișări
Imaginea articolului Cosac: Probabil că Marius Vecerdea a vrut să testeze electoratul pentru 2017

Preşedintele FR Tenis, George Cosac (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Nu am cum să fiu supărat sau deranjat şi nici nu am niciun motiv de scandal. Nu o iau ca pe o duşmănie, rămânem prieteni şi îl invit alături de noi. În tenis nu există scandal, oamenii chiar se pot înţelege omeneşte şi pot face lucruri bune împreună. Chiar îl aştept pe Marius Vecerdea să vină alături de noi pentru că sunt convins că putem colabora foarte bine. Nu cred că el are ceva personal cu mine, consider că poate a încercat să testeze astfel electoratul, în vederea alegerilor din 2017, altceva nu ştiu ce să spun legat de dorinţa lui exprimată astazi în faţa membrilor Adunării Generale", a spus conducătorul FRF, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cosac nu a vrut să comenteze faptul că a obţinut un număr foarte mare de voturi favorabile, 73, atunci când s-a pus propus introducerea pe ordinea de zi a AG de la Poiana Braşov a unui punct care să ia în discuţie revocarea Comitetului Director: "Despre acest aspect nu vreau să vorbesc mult, pentru că nu pot spune nici că mă aşteptam, nici că nu mă aşteptam. Tot ce ştiu şi ştiam e că avem multe lucruri în comun şi acelaşi scop. Cam asta e ce pot spune despre acest aspect".

Oficialul FRF a mai adăugat că "tenisul este o mare familie" şi că este fericit că pentru prima dată după foarte mulţi ani tenisul a întrecut fotbalul la vizibilitate, datorită performanţelor obţinute de Simona Halep, Irina Begu, Horia Tecău şi alţi jucători.

"Eu sunt de părere că tenisul este o mare familie, în care fiecare membru are acelaşi scop, ca lucrurile să meargă bine. Sunt foarte fericit să aflu că în urma unui studiu făcut de o mare companie, tenisul a întrecut fotbalul la vizibilitate şi asta datorită performanţelor obţinute de Simona Halep, Irina Begu, Horia Tecău şi mulţi alţii care vin din urmă. Noi de asta trebuie să ne ocupăm, să sprijim copiii încă de când se apucă de tenis, pentru a ajunge acolo sus şi a menţine acest interes al oamenilor pentru acest sport. Nu trebuie să uităm că toţi avem acelaşi interes, de a duce tenisul mai departe şi putem reuşi acest lucru, numai muncind împreună", a spus Cosac.

Membrii Adunării Generale a Federaţiei Române de Tenis, întrunită, miercuri, la Poiana Braşov, au respins propunerea lui Marius Vecerdea, de a introduce pe ordinea de zi un punct în care să se discute revocarea Comitetului Director al forului condus de George Cosac.

Clubul sportiv Pamira din Sibiu, deţinut de Marius Vecerdea - finul şi antrenorul de tenis al preşedintelui Klaus Iohannis - a cerut Adunării Generale a FR Tenis revocarea Comitetului Director al forului, pentru "management defectuos, promisiuni nerespectate şi lipsă de transparenţă".

La votul privind introducerea pe ordinea de zi a acestui punct, 73 de membri s-au declarat împotrivă, trei s-au abţinut, iar zece au fost pentru. Adunarea Generală ordinară s-a desfăşurat apoi după ordinea de zi stabilită anterior.

Marius Vecerdea, care este şi antrenor de tenis, acuză conducerea forului prezidat de George Cosac că apără doar interese personale şi că încearcă să ofere funcţii şi poziţii administrative în Comitetul Director, deşi acestea sunt stabilite de Adunarea Generală de alegeri.

Omul de afaceri sibian Marius Vecerdea este finul preşedintelui Klaus Iohannis, în perioada în care era primar al Sibiului, Iohannis şi soţia acestuia cununându-i pe Vecerdea şi pe soţia sa.

De asemenea, Marius Vecerdea este antrenorul de tenis al lui Klaus Iohannis. Vecerdea este proprietarul bazei sportive Pamira, aflată la ieşirea din municipiul Sibiu, el fiind şi director şi organizator principal al turneului Sibiu Open Tenis, care se desfăşoară în fiecare vară la baza Pamira.

Marius Vecerdea îl antrenează şi pe Victor Cornea, un tânăr tenismen sibian, cu care Iohannis a jucat prima partidă de tenis după ce a aflat că a fost ales preşedinte al României.

Fostul tenismen George Cosac a fost ales, la 22 februarie 2013, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

Din Comitetul Director mai fac parte cei patru vicepreşedinţi ai forului, foştii jucători Adrian Marcu, Ionuţ Moldovan, Răzvan Itu şi Dinu Mircea Pescariu, tatăl fostului tenisman Dinu Pescariu, precum şi directorul Dan Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici