Emma Răducanu susţine că nu simte presiune în ceea ce priveşte apărarea titlului la U.S. Open

Britanica Emma Răducanu a declarat luni într-o conferinţă de presă că nu se simte sub presiune, cu mai puţin de o lună înainte de a reveni la New York, unde întreaga lume a tenisului mondial aşteaptă să îşi apere titlul la US Open.

876 afișări
Imaginea articolului Emma Răducanu susţine că nu simte presiune în ceea ce priveşte apărarea titlului la U.S. Open

Adolescenta Răducanu a realizat una dintre cele mai remarcabile performanţe din tenis în urmă cu un an, la Flushing Meadows, când jucătoarea clasată atunci pe locul 150 şi venită din calificări a eliminat adversare mult mai experimentate, devenind astfel campioană de Grand Slam.

Triumful a captat imaginaţia unui public britanic care o adora, dar de atunci nu a mai câştigat niciun turneu, retrăgându-se accidentată la Roma, în mai, şi la Nottingham, în iunie, şi părăsind atât Roland-Garros, cât şi Wimbledon în turul al doilea.

Evoluţia în faţa mulţimilor zgomotoase din arena centrală newyorkeză ar putea afecta chiar şi competitoarele veterane, însă jucătoarea de 19 ani a declarat pentru Sky Sports că singura presiune pe care o simte vine de la ea însăşi şi de la mass-media.

„Presiunea este doar fie ceea ce îmi pun eu însămi, fie ceea ce aştept de la mine. Simt presiunea sau mă gândesc la ea doar atunci când sunt la conferinţele mele de presă, pentru că fiecare întrebare este despre presiune", a spus Răducanu, aflată la Toronto Open, unde este favorită numărul 10 şi va întâlni în primul tur pe jucătoarea italiană Camila Giorgi (29 WTA).

Britanica aflată pe locul 10 WTA a pierdut recent în sferturile de finală de la Citi Open în faţa unei jucătoare mai slab clasate, Liudmila Samsonova, şi a declarat că vede în ediţia din acest an a US Open o oportunitate de a o lua de la capăt.

„Abia aştept să mă întorc şi orice s-ar întâmpla, cred că va fi o încheiere frumoasă a unui capitol, un cerc complet", a spus ea.

„Indiferent de rezultat, pot să o iau de la capăt, să fac tabula rasa. Dacă toate punctele mele vor fi scăzute, atunci voi munci pentru a reveni. Cred că va fi, indiferent de ce se va întâmpla, un nou început".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici