FC Steaua a cerut OSIM să înregistreze ca marcă o stea în opt colţuri, galbenă cu contur albastru. Cum arată noul logo al Stelei - FOTO

FC Steaua Bucureşti a depus la OSIM, la 30 decembrie 2014, o cerere de înregistrare a unei mărci ce are ca reproducere grafică o stea cu opt colţuri, galbenă cu contur albastru, pe care este scris FCSB, aceasta fiind publicată în Buletinul Oficial de Proprietate Industrială.

FC Steaua a cerut OSIM să înregistreze ca marcă o stea în opt colţuri, galbenă cu contur albastru (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Culorile revendicate sunt galben şi albastru.

Cererea a fost publicată, marţi, în Buletinul Oficial de Propietate Industrială. De la data publicării, "timp de două luni pot fi depuse observaţii (pe motive absolute de refuz - art. 5 din lege) şi opoziţii (pe motive relative de refuz - art. 6 din lege)", potrivit precizărilor de pe site-ul oficial al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Instanţa supremă a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, prin această decizie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Oficialii celor două cluburi s-au întâlnit pentru a negocia termenii în care echipa de fotbal poate continua să folosească denumirea de FC Steaua. După întâlnire, cele două grupări au anunţat, într-un comunicat comun că au ajuns la un acord, valabil până la 15 decembrie 2014, astfel încât activitatea echipei de fotbal în Liga Europa şi în Cupa Ligii să nu fie afectată. Cele două părţi au precizat că vor continua după această dată negocierile privind folosirea mărcii de către FC Steaua.

În urma acestui litigiu, emblema FC Steaua nu mai apare pe site-ul oficial al clubului şi nici pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Gâlcă.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 7 comentarii
Taguri:
FOTBAL ,
STEAUA ,
MARCA
COMENTARII
  • Bogdan 7 ian 2015

    De ce ar fi Steaua exceptia de la regula? Argesul, UTA, Craiova etc sunt in moarte clinica, urmeaza Rapidul cu Dinamo si cu Steaua. "Noroc" cu ceahlaul, chiajna viitorul si alte asemenea sate blatiste.....trebuie si fotbalul sa moara, nu?

  • Bogdan 7 ian 2015

    Pe cei de la tribunal cine ii trage la raspundere? Cum e posibil ca doua instante sa dea o decizie si sa vina o a 3a care sa ia alta diametral opusa? De ce cluburile sportive de traditie din Ro nu pot fi incluse in patrimoniul cultural al tarii, beneficiind astfel de o oarece protectie?

  • 1dstrada 7 ian 2015

    e perfecta......:))) jiji a mazgalit-o?

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Anuntul care aruncă în aer alegerile din Bucureşti. „Da, este adevărat, dar nu e o infracţiune”