FC Steaua: Este momentul ca o anumită parte a suporterilor să înţeleagă lupta împotriva rasismului

FC Steaua le cere suporterilor, vineri, pe site-ul oficial, să nu mai scandeze lozinci rasiste la meciurile de pe teren propriu, după ce UEFA a decis ca partida cu Aalborg BK să se dispute fără spectatori din cauza acestui tip de comportament.

87 afișări
Imaginea articolului FC Steaua: Este momentul ca o anumită parte a suporterilor să înţeleagă lupta împotriva rasismului

FC Steaua: Este momentul ca o anumită parte a suporterilor să înţeleagă lupta împotriva rasismului (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Considerăm că este momentul ca o anumită parte a suporterilor noştri să înţeleagă faptul că lupta împotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a menţionat mereu că are toleranţă zero faţă de acest tip de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastică pedeapsă. Vă amintim faptul că la partida cu FK Aktobe de la Bucureşti, contând pentru turul III preliminar al Ligii Campionilor, UEFA a decis închiderea mai multor sectoare de pe Arena Naţională, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor", se arată în comunicatul postat pe site-ul steauafc.com.

Campioana României precizează că din cauza comportamentului fanilor jucătorii antrenaţi de Constantin Gâlcă nu vor putea fi susţinuţi la meciul cu Aalborg BK. "Este regretabil că, din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor Stelei, toţi iubitorii acestui club sunt privaţi de posibilitatea de a-şi susţine favoriţii într-o partidă contând pentru grupele unei competiţii de prestigiu, acest aspect afectând, în mod egal, atât suporterii de bună credinţă, cât şi jucătorii noştri, care nu vor putea beneficia de aportul extraordinar al susţinătorilor", a completat FC Steaua.

În final, FC Steaua le cere fanilor să lupte împotriva rasismului. "Sperăm ca această decizie drastică şi extrem de gravă să reprezinte un semnal de alarmă pentru o anumită parte a suporterilor care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au facut extrem de mult rău atât clubului, cât şi întregii suflări roş-albastre! Facem un apel către toţi iubitorii Stelei ca, pe viitor, să aibă un comportament civilizat şi să-şi încurajeze favoriţii în spiritul fair-play şi să spună nu rasismului!", a conchis campioana României în comunicatul citat.

UEFA a decis ca FC Steaua să dispute fără spectatori partida cu Aalborg, din Liga Europa, şi să achite o penalitate de 64.500 de euro, pentru incidentele de la meciul retur cu Ludogoreţ Razgrad, din play-off-ul Ligii Campionilor, a anunţat, vineri, site-ul oficial al forului european.

"Steaua va juca următorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu porţile închise şi a fost amendată cu 50.000 de euro pentru comportamentul rasist al suporterilor, cu 10.000 de euro pentru aprinderea şi aruncarea unor torţe şi cu 4.500 de euro pentru comportamentul necorespunzător al echipei (n.r. - cinci cartonaşe galbene)", este decizia Comisiei de Control, Etică şi Disciplină a forului continental, luată după problemele semnalate la partida 27 august, disputată în Bulgaria, în urma căreia Steaua a pierdut play-off-ul şi a ajuns în Liga Europa.

UEFA a mai hotărât ca Ludogoreţ Razgrad să joace următorul meci de pe teren propriu din cupele europene cu un sector al stadionului închis. Clubul bulgar a fost amendat cu 6.000 de euro pentru comportamentul necorespunzător al jucătorilor (n.r. - cinci cartonaşe galbene şi unul roşu), cu 5.000 de euro pentru lacune în organizare şi cu 5.000 de euro pentru invadarea terenului.

Echipa Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, la 27 august, după executarea loviturile de departajare, scor 5-6, în poarta formaţiei bulgare Ludogoreţ Razgrad apărând fostul fundaş dinamovist Cosmin Moţi, care a parat două penaltiuri şi a înscris un gol de la 11 metri. După 120 de minute scorul a fost 1-0 pentru Ludogoreţ, acelaşi rezultat fiind înregistrat şi în meicul tur, de la Bucureşti.

Steaua Bucureşti va evolua în Liga Europa, având programat primul meci din grupa J în data de 18 septembrie, pe teren propriu, cu echipa daneză Aalborg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici