Gigi Becali: Mă interesa să aducem un nume mai mare în România decât CFR

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, că îşi dorea ca formaţia "roş-albastră" să fie repartizată într-o grupă din Liga Europa cu o echipă mai prestigioasă decât adversarele grupării CFR Cluj în Liga Campionilor, considerând că Liverpool e mai valoroasă decât Bayern sau AS Roma.

12 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali: Mă interesa să aducem un nume mai mare în România decât CFR

Gigi Becali: Mă interesa să aducem un nume mai mare în România decât CFR (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"E foarte bine. Jucăm cu o echipă puternică, să aibă şi suporterii tragere de inimă să vină la meci. Eu vreau să aducem la Bucureşti echipe mari. Mă interesa să aducem un nume mai mare decât CFR în România. Şi Napoli e o echipă cu nume. Noi aducem echipe din Europa League mai mari decât din Liga Campionilor", a spus Becali.

El a precizat că va dona bani la muntele Athos după calificarea Stelei în dauna formaţiei Grasshopper Zurich, obţinută la penaltiuri. "Au fost emoţii. Am plecat fără emoţii, dar pe urmă au fost emoţii. La penaltiuri, am zis că e doar credinţa... Am luat crucea în mâini, în pumni şi aşa am stat. Am promis cu crucea în mână «Doamne, dă-mi şi voi pleca pleca la muntele Athos, că n-am fost de mult, şi voi mai da câteva sute de mii, milionul»", a menţionat el.

Gigi Becali consideră că Steaua va aduna multe puncte în Grupa K a Ligii Europa. "Acum o să se vadă rolul Stelei şi ce rol va avea de acum încolo. Nerecunoscătorii vor aştepta la rând de acum încolo ca să mai joace un meci european. Toţi care se dădeau mari că bat Steaua. Tot Steaua va reface coeficientul UEFA", a mai spus el.

Întrebat dacă şi fostul tehnician stelist Victor Piţurcă are o contribuţie la calificarea Stelei în grupele Ligii Europa, Becali a răspuns: "Piţurcă, să-i dea Dumnezeu sănătate, să aibă noroc la Craiova şi gata. Auzi, dacă îi mulţumesc lui Piţurcă? Acum e la Craiova, să aibă forţă de muncă şi spor la treabă acolo".

Finanţatorul stelist îşi doreşte ca atacantul achiziţionat de la Unirea Urziceni, Marius Bilaşco, să se prezinte la programul echipei "roş-albastre". "Eu cred că Bilaşco trebuie să vină neapărat. Nu cred că îl mai las să joace cu Vaslui. Steaua are nevoie să-şi câştige meciurile ei, nu are nevoie de rezultate indirecte", a precizat el.

Formaţia Steaua va evolua în Grupa K a Ligii Europa, cu echipele Liverpool (Anglia), Napoli (Italia) şi FC Utrecht (Olanda), conform tragerii la sorţi de vineri, de la Monte Carlo. Faza grupelor începe la 16 septembrie şi se încheie la 16 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici