Hagi are de plătit 15.000 de lire, după procesul cu Erol Ersoy

Tehnicianul echipei Galatasaray, Gheorghe Hagi, a fost condamnat la plata unor daune morale de 15.000 de lire turceşti (6.800 de euro), după finalizarea procesului intentat în 2001 împotriva sa de către arbitrul Erol Ersoy, informează cotidianul Hurriyet.

29 afișări
Imaginea articolului Hagi are de plătit 15.000 de lire, după procesul cu Erol Ersoy

Hagi are de plătit 15.000 de lire, după procesul cu Erol Ersoy (Imagine: Catalin Lutu/Mediafax Foto)

Hagi a fost acuzat de Ersoy că l-a scuipat la un meci din campionatul Turciei, în perioada în care era fotbalist la Galatasaray. Tehnicianul a negat acuzaţiile, dar procesul s-a finalizat, luni, la un tribunal din Izmir, iar el a fost condamnat la plata unor daune morale de 15.000 de lire turceşti, sumă căreia i se adaugă dobânzile aferente calculabile din 2001.

Gheorghe Hagi are drept de apel în termen de 15 zile de la anunţarea deciziei.

Potrivit presei turce din 2001, Gheorghe Hagi l-a scuipat, l-a insultat şi l-a lovit pe arbitrul Erol Ersoy, după ce a primit un cartonaş roşu în timpul partidei disputate, pe teren propriu, cu echipa Genclerbirligi, în cadrul etapei a XXIV-a a campionatului Turciei, ediţia 2000/2001.

Meciul respectiv s-a încheiat cu scorul de 2-1 (1-1) în favoarea formaţiei din Istanbul. În minutul 32 al partidei, Hasan, coechipierul lui Hagi de la Galatasaray, a înscris un gol care a fost anulat de arbitrul turc. Această decizie a provocat nemulţumirea lui Hagi, care l-a tras pe Erol Ersoy de tricou. În momentul în care Ersoy i-a arătat lui Hagi cartonaşul roşu, furia românului a ajuns la apogeu. "Tu eşti de vină", a strigat Hagi la arbitrul turc, după care l-a călcat pe picior şi l-a scuipat. Hagi a fost scos de pe teren cu greu, de către coechipierii săi care au încercat să îl calmeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici