Liverpool - Manchester City s-a încheiat 0-0

Liverpool şi Manchester City au terminat la egalitate, 0-0, în marele derby al Angliei, desfăşurat duminică seara, 7 octombrie, în cadrul etapei a 8-a. Trupa lui Pep Guardiola a avut victoria în mână, dar Mahrez a ratat un penalty în minutul 86.

61 afișări
Imaginea articolului Liverpool - Manchester City s-a încheiat 0-0

Sursa foto: Twitter @el_mansfield

Gabriel Jesus ar fi trebuit să bată lovitura de pedeapsă, însă Guardiola i-a ”refuzat” această şansă. Managerul campioanei en-titre este cel care a decis ca brazilianul să-i lase mingea lui Riyad Mahrez. Algerianul a trimis însă un ”avion”, astfel că mingea şutată s-a dus direct în peluză. În acest fel, Manchester City a ratat ocazia de a obţine primul succes pe ”Anfied” în ultimii 15 ani. În acelaşi timp să fie lider solitar, cu 2 puncte în faţa celor de la Chelsea şi 3 puncte faţă de Liverpool. Aşa, toate cele trei echipe sunt la egalitate, cu 20 de puncte, urmate la două lungimi de Arsenal şi Tottenham.

Conform ”The Guardian”, Mahrez a ratat al 5-lea penalty din 8 încercări, iar în ciuda acesstui istoric Pep a insistat ca alegrianul să execute lovitura de la 11 metri, după ce Sergio Aguero a fost schimbat. Managerul i-a transmis mijlocaşului prin Mendy să ia mingea şi să execute. ”L-am văzut toată săptămâna pe Maherz la antrenamente executând lovituri de pedeapsă şi mi-a oferit foarte multă încredere. Va fi o experienţă bună pentru el pe viitor, când se va duce să bată. Gabriel Jesus a vrut el să execute. Îmi cer scuze, a fost decizia mea!”, a declarat Pep Guardiola.

Managerul spaniol a susţinut că Manchester City ar fi trebuit să mai aibă cel puţin un penalty în acest joc, în prima repriză, când Dejan Lovren l-a oprit neregulamentar pe Sergio Aguero.

"În mod normal, în ultimele 6-7 luni, loviturile de la 11 metri au fost executate întotdeauna Sergio, dar el a fost pe bancă acum. A fost pe teren însă în prima repriză, când a fost faultat în careu, dar arbitrul nu a dictat penalty. Poate că aveam nevoie de două penalty-uri pentru a înscrie un gol. Nu aş vrea să vorbesc despre arbitri, despre deciziile lor”, a mai spus Guardiola.

Dacă Manchester City a avut ce să regrete după partida cu Liverpool, în schimb, Jurgen Klopp & Co au fost satisfăcuţi cu rezultatul final. ”Dacă cineva mi-ar fi spus că după opt meciuri vom avea 20 de puncte, aş fi spus da, dar cu această listă de meciuri (n.r. cu Chelsea şi Manchester City în program), aş fi cumpărat-o”, a concluzionat Jurgen Klopp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici