Mulţescu: Aş vrea ca Steaua să rămână în prima ligă, eşti împlinit când învingi adversari puternici

Antrenorul formaţiei Dinamo, Gheorghe Mulţescu, îşi doreşte ca Steaua să nu fie retrogradată în urma cazului "Valiza", fiind de părere că echipa sa poate fi împlinită doar atunci când învinge adversari puternici.

101 afișări
Imaginea articolului Mulţescu: Aş vrea ca Steaua să rămână în prima ligă, eşti împlinit când învingi adversari puternici

Gigi Multescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Aşteptăm să se rezolve favorabil cazul Stelei. Trebuie să-ţi respecţi adversarul ca să fii mai puternic decât el şi să-l învingi. Vom putea să învingem dacă ne vom face o echipă bună, depinde numai de noi. Aş vrea ca Steaua să rămână în Divizia A. Atunci te simţi împlinit ca echipă, când câştigi împotriva unor adversari puternici", a declarat Mulţescu.

Tehnicianul a organizat marţi pe stadionul Dinamo un trial între echipa a doua a clubului şi una formată din jucători aflaţi în probe, după modelul pe care îl aplica atunci când antrena în Turcia.

"E mult de muncă, aţi văzut şi aici, marea majoritate a jucătorilor a fost pentru echipa a doua. Vrem să construim şi baza pentru viitor. Sunt jucători care au fost recomandaţi de unii sau alţii. Au fost patru senegalezi, pe nu ştiu ce filiere. În Turcia, în fiecare vară făceam câte un trial cu echipele de amatori din oraşul respectiv. Un singur jucător a ieşit, l-am luat la Samsunspor şi a fost vândut cu 5 milioane de dolari", a spus tehnicianul.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca atacantul Marius Alexe şi mijlocaşul Cosmin Matei să fie transferaţi la Kuban Krasnodar, antrenată de Dorinel Munteanu, Mulţescu a precizat că nu se va împotrivi în cazul în care ar veni o ofertă avantajoasă. "Dacă vin cu bani mulţi, se discută. Am discutat şi cu Negoiţă şi Anghelache, dacă oferta e atractivă, se discută. Alexe este un jucător foarte bun, de care echipa are nevoie, dar nu e nimeni de neînlocuit. Dacă e o ofertă financiară foarte bună şi el doreşte, nu-l poate ţine nimeni cu sila", a precizat antrenorul dinamovist.

Gheorghe Mulţescu a declarat că aşteaptă un răspuns din partea antrenorului secund Yuksel Yesilova până la sfârşitul zilei de miercuri, în ceea ce priveşte viitorul lui la Dinamo. Yesilova are o ofertă pentru postul de antrenor secund de la Kuban Krasnodar, unde ar urma să colaboreze cu Dorinel Munteanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici