România, a cincea victorie în preliminariile CM de handbal masculin din 2015

Echipa naţională de handbal masculin a României a învins, miercuri, pe teren propriu, reprezentativa Italiei, cu scorul de 34-29 (20-13), în cea de-a cincea partidă din grupa a 2-a preliminară a Campionatului Mondial din 2015.

473 afișări
Imaginea articolului România, a cincea victorie în preliminariile CM de handbal masculin din 2015

România, a cincea victorie în preliminariile CM de handbal masculin din 2015 (Imagine: Răzvan Lupică/Mediafax Foto)

Marcatorii României au fost Acatrinei 7 goluri, Talas 6, Florea 4, Csepreghi 4, Mihalcea 3, Fenici 3, Şandru 2, Criciotoiu 2, Şimicu 1, Ghiţă 1, Asoltanei 1, în timp ce pentru Italia s-au remarcat Marocci 6 goluri şi Maione 5.

Tricolorii au obţinut anterior patru victorii - 23-22 cu Italia, 32-24 cu Slovacia, 36-19 şi 31-30 cu Cipru - şi au acumulat astfel 10 puncte, fiind liderii grupei a 2-a.

România mai are de disputat un singur meci, sâmbătă, cu Slovacia, în deplasare.

Câştigătoarea fiecăreia dintre cele cinci grupe preliminare din primul tur se va califica în turul secund, play-off, în care au asigurată calificarea directă alte 13 echipe europene.

Meciurile se vor juca în luna iunie, în sistem tur-retur. Câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la turneul final.

Turneul final al CM din 2015 va avea loc în Qatar, între 17 ianuarie şi 1 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici