Simona Halep: Presiunea din finala Turneului Campioanelor a fost asemănătoare cu cea de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, luni, la revenirea în ţară, după ce a participat la Turneul Campioanelor, că presiunea din finala competiţiei a fost asemănătoare cu cea din ultimul act de la Roland Garros, când a fost învinsă de Maria Şarapova.

201 afișări
Imaginea articolului Simona Halep: Presiunea din finala Turneului Campioanelor a fost asemănătoare cu cea de la Roland Garros

Simona Halep (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Presiunea din finală a fost asemănătoare cu cea de la Roland Garros, a fost o tensiune în plus, o presiune în plus, dar după cum s-a văzut şi după meci, am fost destul de bucuroasă şi am încercat să mă bucur că am ajuns acolo, deşi am avut o perioadă mai grea din cauza accidentărilor", a spus Halep.

Întrebată ce a învăţat după cele două finale pierdute la Roland Garros şi Turneul Campioanelor, Halep a răspuns: "După finalele de la Roland Garros şi Turneul Campioanelor am învăţat că trebuie să nu am aşa mari emoţii înainte de meci şi să joc ca şi cum ar fi primul tur. Este greu să explic în cuvinte ceea ce simt înaintea unei finale. Nu este uşor, dar este diferit de orice alt meci."

Simona Halep a afirmat că s-a bucurat pentru câteva ore de victoria obţinută în faza grupelor împotriva Serenei Williams şi a precizat că a jucat cât a putut de bine împotriva Anei Ivanovici, deoarece îşi dorea să câştige grupa cu trei succese. "A fost o bucurie foarte mare timp de două, trei ore, pentru că mai aveam un meci cu Ivanovici. Îmi doream mult să trec grupa cu toate victoriile, dar nu s-a putut. Este o realizare destul de mare, cred eu şi sper să îmi dea încredere să merg la fel de bine. Eu am făcut lucrurile aşa cum mi se par normale, am jucat fiecare meci ca să îl câştig, aşa cum fac întotdeauna şi am luat decizia care mă linişteşte pe mine. Am jucat normal şi meciul cu Ivanovici, am încercat să îl câştig, nu am putut şi s-a întâmplat să mă întâlnesc din nou cu Serena în finală, ceea ce nu a fost rău, dar nici bine", a completat Halep.

În urma victoriei cu Serena Williams, Halep a explicat că a căpătat mai multă încredere pentru evoluţiile ulterioare. "A fost un meci foarte mare pentru mine, câştigând împotriva ei, dar meciul acesta nu înseamnă totul în cariera mea, a fost doar un meci, o zi. Aşa cum s-a văzut şi în finală, m-a bătut, deci nu înseamnă foarte mult. Acest meci îmi dă încredere multă că pot să ajung la un nivel şi mai înalt decât sunt acum, că pot să câştig împotriva ei, pe care o consider foarte puternică şi cea mai bună jucătoare. Îmi dă încredere că pot juca un tenis bun, un tenis solid. Sunt încrezătoare în forţa mea şi sper în continuare să mai am meciuri împotriva ei şi să şi câştig", a precizat Halep.

Simona Halep a mai spus că nu se aştepta să ajungă până în finala competiţiei, având în vedere că revenea după o accidentare. "Era greu să mă gândesc că mă voi întoarce după finală, pentru că am fost accidentată, am făcut tratament zi de zi după Beijing, dar mi-am revenit. A fost o împlinire pentru mine, am terminat anul într-un mare fel. Anul trecut am câştigat ultimul meci al anului, dar anul ăsta nu am putut, însă am jucat împotriva numărului 1 mondial şi nu am nimic de regretat", a declarat Halep, care a precizat că finala de la Singapore a fost ultima sa partidă oficială din acest an.

Simona Halep a specificat că nu i-a cerut ajutorul între seturile unu şi doi antrenorului său Wim Fissette, deoarece nu îi place să facă acest lucru. "Nu obişnuiesc să cer ajutorul antrenorului, nu îmi place. Îmi place să fac ceea ce ştiu eu pe teren şi ceea ce pot în acel moment", a conchis Halep.

Halep a revenit în ţară luni, după ce a fost învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 6-0, în finala Turneului Campioanelor de la Singapore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici