Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Montreal după 6-2, 6-3 cu Daria Gavrilova

Simona Halep, locul 5 WTA s-a calificat miercuri dimineaţă în optimile turneului Premier 5 de la Montreal (Canada), trecând uşor de Daria Gavrilova din Australia, locul 45 WTA, scor 6-2, 6-3.

1475 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Montreal după 6-2, 6-3 cu Daria Gavrilova

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Montreal după 6-2, 6-3 cu Daria Gavrilova (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Simona Halep începe cu succes cursa de apărare a finalei din 2015, calificându-se în optimi după o oră şi 18 minute în care a evoluat la un nivel maxim de concentrare. Simona nu a arătat niciun semn de slăbiciune într-un meci care se anunţa ceva mai dificil, astfel că Sara Errani sau Karolina Pliskova, posibilele adversare ale româncei din optimi, au motive de îngrijorare.

Meciurile pe care Halep le disputase în compania Gavrilovei în circuit aveau o istorie complicată: 3-6, 6-4, 3-6 la Roma 2016 şi 2-6, 6-1, 6-2 la Indian Wells 2015. Dar Simona a demonstrat încă o dată că a învăţat cum să simplifice lucrurile în faţa unei jucătoare care i-a creat probleme în trecut. În acelaşi timp, Simona şi-a menţinut prospeţimea deşi a schimbat trei suprafeţe într-o lună (iarbă, zgură şi hard), începând în forţă duelul cu Gavrilova, disputat pe centralul turneului dotat cu 2,4 milioane de dolari.

Halep, susţinută din tribune de Lucian Bute şi-a ameţit adversara printr-un joc rapid, defilând într-un prim set pe care l-a câştigat la 2. Halep a dominat şi în manşa secundă, aflându-se la conducerea scorului în permanenţă. O singură dată şi-a cedat serviciul Simona, la 2-1 în setul secund, constănţeanca făcând totodată legea la retur, cu 5 break-uri. Consistenţa Simonei Halep a fost remarcabilă, scor 6-2, 6-3, iar românca devine una dintre marile favorite la câştigarea titlului, mai ales că Serena Williams şi Garbine Muguruza au părăsit turneul accidentate.

Pentru un loc în sferturile de finală, jucătoarea antrenată de Darren Cahill se va duela cu câştigătoarea meciului dintre Karolina Pliskova (Cehia, 17 WTA) şi Sara Errani (Italia, 25 WTA).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici