Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon: "A fost un meci foarte dur, dar mă aşteptam la o asemenea partidă"

Jucătoarea de tenis Simona Halep, ocupanta locului cinci în clasamentul WTA, a câştigat, luni, în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, scor 6-7 (5), 6-4, 6-3, partida disputat împotriva lui Madison Keys din SUA, clasată pe locul 9 în ierarhia mondială.

8233 afișări
Imaginea articolului Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon: "A fost un meci foarte dur, dar mă aşteptam la o asemenea partidă"

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon

Primul set s-a dovedit a fi unul echilibrat, cele două sportive reuşind să-şi câştige serviciul până la scorul de 4-4. La acest scor, Simona a reuşit un break, lobând-o pe Keys după un schimb lung de mingi. Imediat, însă, jucătoarea din SUA a reuşit să câştige pe seriviciul Simonei, iar, în cele din urmă, setul a ajuns la tiebreak. În final, Keys şi-a trecut în cont setul, scor 7-6.

Actul secund a debutat cu un break al jucătoarei din SUA, scorul ajungând chiar la 2-0 pentru Keys, dar Simona Halep a reuşit să revină şi să egaleze la 2. Apoi, a început o serie de game-uri în care cele două jucătoare nu au făcut greşeli la serviciu, până la scorul de 5-4. Simona a reuşit break-ul în ultimul game şi a egalat situaţia la seturi, scor 1-1.

În setul decisiv, ca urmare a unor probleme musculare a lui Keys, Simona a reuşit un break la scorul de 3-2 în favoarea sa, şi a completat seria cu un game câştigat pe propriul serviciu ducând scorul la 5-2. În final, după un game câştigat de Keys, Halep s-a impus, scor 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Pentru calificarea în sferturile turneului, sportiva din România va încasa 312.500 de euro şi 430 de puncte WTA. În turul următor, Halep va evolua împotriva lui Angelique Kerber din Germania, cea care a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe japoneza Misaki Doi, locul 49 WTA, după 64 de minute de joc. În întâlnirile directe, Halep o conduce pe Kerber, scor 3-1, singura victoria a sportivei din Germania înregistrându-se la meciul de Fed Cup, disputat în aprilie la Cluj-Napoca.

Turneul de la Wimbledon este dotat cu premii totale de 13.570.000 de euro.

Simona Halep: A fost un meci foarte dur, dar mă aşteptam la o asemenea partidă

"A fost un meci foarte dur, dar mă aşteptam la o asemenea partidă, pentru că o ştiu pe Keys foarte bine. E o jucătoare foarte solidă, cu un serviciu greu de returnat. Am fost concentrată la ceea ce trebuie să fac eu pentru a câştiga. Sunt foarte fericită că am reuşit să mă impun", a spus Halep la finalul jocului, conform DigiSport.

În vârstă de 24 de ani, Halep a comentat şi accidentarea suferită de adversara sa, cea care, în setul decisiv, i-a uşurat munca. Datorită problemelor fizice, sportiva din SUA nu s-a putut deplasa la parametri maximi pe teren.

"Nu ştiu ce i s-a întâmplat în timpul meciului, nu am observat că e accidentată. Am avut o şansă să închid primul set şi am ratat-o, apoi m-am concentrat numai şi numai la ceea ce am de făcut. Am încercat să fiu cât mai agresivă şi am reuşit să înving", a precizat ocupanta locului 5 în clasamentul WTA.

Halep a reuşit cea mai bună performanţă a ei într-un turneu de Mare Şlem în acest an, depăşind accidentarea la tendonul lui Ahile, cea care nu a lăsat-o să-şi etaleze adevăratele calităţi la alte turnee. Legat de starea sa de sănătate, Simona a spus:

"Cred că sunt foarte aproape de cel mai înalt nivel. Mă simt bine, pregătită şi cu multă încredere. Sunt fericită că pot evolua fără să mă gândesc la accidentare. Sunt gata să lupt pentru meciul următor, astfel încât să ajung în semifinale", a conchis Halep.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici