Glicemia şi grăsimile din sânge, legate de un risc mai mare de anxietate şi depresie

Un studiu recent a descoperit o legătură între nivelul ridicat de zahăr din sânge, grăsimile din sânge şi un risc crescut de anxietate, depresie şi tulburări legate de stres.

937 afișări
Imaginea articolului Glicemia şi grăsimile din sânge, legate de un risc mai mare de anxietate şi depresie

Glicemia şi grăsimile din sânge, legate de un risc mai mare de anxietate şi depresie

Cercetătorii au analizat datele a peste 211.000 de persoane şi au constatat că nivelurile mai ridicate de zahăr din sânge şi trigliceride au fost asociate cu un risc crescut pentru aceste boli mintale cu 20 de ani înainte de diagnosticare.

Nivelurile mai ridicate de glicemie şi trigliceride au fost asociate cu un risc crescut de depresie, anxietate şi tulburări legate de stres.

Nivelurile mai ridicate de colesterol "bun" (HDL) au fost asociate cu un risc mai mic de depresie, anxietate şi tulburări legate de stres.

Studiul publicat recent în JAMA Network OpenTrusted Source a examinat mai mulţi biomarkeri şi modul în care aceştia au fost asociaţi cu riscul participanţilor de depresie, anxietate şi tulburări legate de stres.

Descoperirea sugerează că monitorizarea glicemiei, a trigliceridelor şi a colesterolului HDL poate ajuta la identificarea persoanelor cu risc crescut de boli mintale.

Intervenţiile care vizează reducerea glicemiei şi a trigliceridelor pot ajuta la prevenirea bolilor mintale.

Studiul nu dovedeşte însă că glicemia şi trigliceridele cauzează boli mintale. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste descoperiri şi pentru a înţelege mai bine relaţia dintre factorii metabolici şi bolile mintale, arată Medical News Today.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici