Video IMAGINEA lui Pluto de-a lungul anilor: De la câteva puncte difuze la planeta care a cucerit inimile oamenilor - VIDEO

Specialiştii de la NASA au realizat un video cu imagini ale planetei pitice Pluto surprinse de-a lungul anilor, din momentul în care a fost descoperită de către astronomul Clyde Tombaugh, în 1930, şi până la succesul obţinut de sonda New Horizons, care s-a apropiat la cea mai mică distanţă de acest corp ceresc.

984 afișări

În video se pot observa imagini ale planetei Pluto surprinse de telescopul spaţial Hubble, în 1990, 1994, 1996, 2002 şi 2011, care reprezentau însă o simplă succesiune de puncte, difuze, precum şi cele transmise de New Horizons începând cu luna mai.

Ultima imagine este cea obţinută de sonda americană pe data de 15 iulie 2015.

Sonda New Horizons, lansată de NASA în 2006, este destinată cercetării planetei pitice Pluto, dar şi corpurilor spaţiale din Centura Kuiper, într-o misiune fără precedent.

New Horizons a petrecut peste opt ore pe orbita lui Pluto după trecerea momentului în care s-a aflat la cea mai mică distanţă de planeta pitică, pentru o serie de experimente ştiinţifice ce au vizat studierea atmosferei acesteia şi realizarea de fotografii pe timp de noapte, folosind doar lumina reflectată de Charon, cel mai mare dintre sateliţii săi naturali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici