Elon Musk a descoperit ”radarul de mincinoşi”. Ce tehnică foloseşte la angajare pentru a descoperi dacă cineva minte

  • Pentru a detecta mincinoşii, Musk provoacă persoanele candidate să detalieze rezolvarea unei probleme.
  • Confrom CNBC, un studiu îi confirmă tehnica, care este folosită şi la interogatorii în proces.
  • Mincinoşii se încurcă în detalii când sunt puşi să povestească pe larg.
4052 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a descoperit ”radarul de mincinoşi”. Ce tehnică foloseşte la angajare pentru a descoperi dacă cineva minte

Elon Musk a descoperit ”radarul de mincinoşi”. Ce tehnică foloseşte pentru a descoperi dacă cineva minte

Peste tot se caută oameni buni în profesie, dedicaţi şi cinstiţi. Dar cum îi recunoaşte angajatorul la un interviu?

Elon Musk îşi dezvăluie trucul. El spune că studiile, educaţia sau facultăţile pe care le-a făcut nu ar cântări greu în ochii săi. El este interesat de ce ştie să facă candidatul. Aşa că, îşi provoacă posibilii viitori angajaţi să îi povestească cum au rezolvat cea mai dificilă situaţia de la locul de muncă.

Musk se bazează pe faptul că un mincinos niciodată nu va putea pe moment să detalieze rezolvarea.

Tehnica lui se confirmă ştiinţific că este eficientă. Un studiu publicat, în decembrie, în Journal of Applied Research in Memory and Cognition, spune că tehnica este bună şi pentru interogatoriile din procese.

Tehnica este numită  „Gestionarea informaţiilor asimetrice”, conform CNBC. Cu cât cineva este dispus să dea mai multe detalii în care nu se încurcă, este posibil să spună adevărul. Mincinoşii sunt zgârciţi în informaţii pentru a nu se da de gol.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici