Pedeapsa corporală a elevilor, reinclusă în şcolile dintr-un cartier american

  • Lovirea elevilor cu acordul părinţilor este reintrodusă ca mod de „cuminţire” în şcolile dintr-un stat din SUA.
  • Societatea americană este împărţită în două: părinţi şi profesori care spun că „o bătaie bună îl ajută pe copil” şi cei care consideră pedeapsa corporală un abuz şi o formă de violenţă. Între timp, nimeni nu îi întreabă pe „subiecţi” ce părere au despre ce li s-a pregătit de către adulţi.
471 afișări
Imaginea articolului Pedeapsa corporală a elevilor, reinclusă în şcolile dintr-un cartier american

FOTO Twitter

Şcolile dintr-un cartier din sud-vestul statului Missouri (SUA) au decis că lovirea elevilor - cu acordul părinţilor - este propice pentru educarea celor mici, informează AP.
 
Deşi mulţi experţi în Sănătate s-au opus şi spun că bătaia nu este benefică pentru copii sau disciplinare, politica a fost aprobată iar, la 21 ani după ce autorităţile din Educaţie renunţaseră la ea. 
 
Decizia vine după ce autorităţile şcolare din oraş au realizat un sondaj anonim printre elevi, părinţi şi angajaţi ai şcolilor, din care reiese că toţi sunt îngrijoraţi de comportamentul copiilor şi lipsa de disciplină. 
 
„Sunt oameni care ne mulţumesc pentru noua decizie. În mod surprinzător, oamenii vor reacţiona pe social media şi vor fi îngroziţi, dar cei mai mulţi cu care am stat de vorbă sunt de acord”, spune Merylin Johnson, supervizor al şcolilor din Springfield, Missouri.
 
Lovirea elevilor se va face peste fund cu o paletă de lemn şi va fi permisă atunci când alte forme de discipline (excluderea de la ore, scăderea notei la Purtare) vor eşua în „educarea” copiilor. 
 
Un studiu din 2017-2018 arată că circa 70.000 de elevi din SUA au fost loviţi cel puţin o dată la şcoală, de către un cadru didactic sau supervizor. 
 
Însă, mai multe cercetări arată că „bătaia nu e ruptă din Rai” şi că elevii loviţi iau note mai proaste, se concentrează mai greu, şi rămân cu traume fizice şi psihologice. 
 
În plus, alte studii americane arată că, în general, copiii săraci, cu dizabilităţi sau de culoare tind să fie „disciplinaţi” fizic în şcoală. 
 
Sarah Font, profesoară la Universitatea din Pennsylvania, a realizat un studiu care arată că bătaia este preferată în şcolile din zonele conduse de republicani şi unde cei mai mulţi elevi sunt săraci sau de culoare. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici