Au trecut 12 ani de la primul pas pentru Elon Musk. În 2008, SpaceX trimitea prima rachetă privată pe orbită

  • Acum 12 ani SpaceX trimitea prima rachetă privată pe orbită
  • Racheta a transportat o încărcătură de test
  • Prima misiune comercială a venit abia un an mai târziu
261 afișări
Imaginea articolului Au trecut 12 ani de la primul pas pentru Elon Musk. În 2008, SpaceX trimitea prima rachetă privată pe orbită

FOTO: Profimedia

Azi auzi la tot pasul de SpaceX, dar acum 12 ani, Elon Musk era destul de strâmtorat. Tesla înghiţea sume mari de bani, iar SpaceX încă nu livrase nimic pe orbită.

Totul s-a schimbat însă pe 28 septembrie 2008, odată cu lansarea Falcon 1, prima rachetă privată care a ajuns pe orbită în jurul Pământului. Ţine minte că era acum 12 ani, aşa că o întrerupere a stream-ului video n-a surprins pe nimeni.

Falcon 1 era concepută integral de SpaceX, dar era la a patra tentativă de a ajunge pe orbită. Ca să demonstreze capacităţile rachetei, Falcon 1 a dus pe orbită o încărcătură de test. Abia un an mai târziu a venit şi prima misiune comercială, când Falcon 1 a dus pe orbită un satelit malaezian.

90 de milioane de dolari au fost investiţi în construcţia rachetei şi a fost doar începutul pentru flota de vehicule spaţiale pe care o are astăzi SpaceX.

Elon Musk: „Acesta e doar primul pas pentru SpaceX , am demonstrat că putem ajunge pe orbită şi o să continuăm s-o facem. Am arătat că am eliminat orice eroare de design. E doar primul pas pentru SpaceX. Anul viitor vom face prima lansare din programul de transport pe orbită al NASA.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici