Noul Consiliu de Supravegere de la Facebook va rezolva probleme complicate de conţinut

  • Facebook are un Consiliu de Supraveghere independent pentru probleme de conţinut
  • Suma alocată Consiliului, pentru început, este de 130 de milioane de dolari
  • Consiliul e alcătuit din jurnalişti, profesori, avocaţi şi experţi în drepturile omului
216 afișări
Imaginea articolului Noul Consiliu de Supravegere de la Facebook va rezolva probleme complicate de conţinut

Noul Consiliu de Supravegere de la Facebook va rezolva probleme complicate de conţinut

Dacă ţi-au fost eliminate postări de pe Facebook sau de pe Instagram şi consideri că ai fost nedreptăţit, acum te poţi adresa Consiliului de Supraveghere.

Zuckerberg a finanţat cu 130 de milioane de dolari un consiliu independent, alcătuit din 20 de jurnalişti, profesori, avocaţi şi experţi în drepturile omului, care va analiza plângerile utilizatorilor Facebook şi Instagram.

Printre cei 20 de membri ai consiliului, se numără Helle Thorning-Schmidt, fost prim-ministru danez, Tawakkol Karman, laureată a Premiului Nobel pentru pace sau Emi Palmor, fost director general al ministerul israelian de justiţie.

Emi Palmor, membru al Consiliului de Supraveghere: O parte a independenţei nostre e dată de faptul că nu suntem preocupaţi de Facebook ca o companie care vrea să facă bani. Faptul că acest consiliu există a avut deja un impact pe Facebook, în schimbările în politicile Facebook din ultimele luni şi un anumit gen de discurs public care a evoluat.

Consiliul e văzut ca un fel de Curte Supremă pentru moderarea conţinutului. Va putea lua decizii şi va sugera noi politici. Nu te aştepta însă la un răspuns rapid, consiliul are la dispoziţie 90 de zile să analizeze o dispută între platformă şi utilizator. Iar, după cum spune Nick Clegg, vicepreşedinte Facebook, recunoaşterea Consiliului va veni în timp.

Nick Clegg, vicepreşedinte Facebook: Credibilitatea, valoare şi legitimitatea vor fi evidente pe măsură ce vor fi analizate cazuri şi oamenii vor vedea decizii inteligente pentru probleme de conţinut complicate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici