Radu Păltineanu, românul care traversat pe bicicletă cele două Americi, merge pe jos 3.000 de km prin Noua Zeelandă

  • Radu Păltineanu, după ce a traversat pe bicicletă cele două Americi, acum a pornit să descopere la pas Noua Zeelandă.
  • Radu, alături de iubita lui Irina, urmează să parcurgă în patru luni, pe jos şi cu caiacul, 3000 de km.
  • Traseul ”Te Araroa” din Noua Zeelandă provoacă la drum circa 700 de persoane pe an şi doar jumătate ajuns să îl încheie.
827 afișări

Pandemia l-a prins pe Radu Păltineanu, românul care a traversat pe bicicletă America de Nord şi de Sud, în Noua Zeelandă. De data aceasta alături de iubita lui, Radu a decis să transforme această perioadă incertă la nivel global într-o oportunitate.

După câteva săptămâni de izolare, Radu şi Irina şi-au luat ruxacurile, un cort, ceva mâncare şi au plecat să traverseze pe jos, de la nord la sud, cele două insule ale Noii Zeelande. Au de mers 3000 de km, traseu pe care ar urma să-l străbată până în septembrie, atunci când le expiră viza turistică.

„Te Araroa trail e ceea ce facem noi în acest moment. E un challange pe care încearcă să-l realizeze câteva sute de oameni anual. Din câte ştiu eu sunt 700 de oameni care încep trail-ul şi aproximativ 300 care îl termină”, explică Radu Păltineanu.

„Pe Ninety Mile Beach, zona asta între pădure şi Marea Tazmaniei, e complet pustie, kilometri întregi de plajă pustie.”

„Ceea ce este nasol pe plaja asta e că dacă te prinde ploaia sau vreo furtună, n-ai absolut niciun loc unde să te ascunzi.”

„Avem viza până pe 25 septembrie. Suntem cumva văzuţi special, adică wow, chiar v-aţi pornit în perioada asta. Nu e nimeni, adică dai de nişte locuri unde acum câteva luni de zile erau autocare pline de turişti şi în ziua de astăzi nu mai e nimeni.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici