Un important jucător din industria auto este afectat de creşterea costurilor şi de blocajele în aprovizionare. Profitul a scăzut cu 42%

Profitul Toyota Motor Corp a scăzut cu 42% în primul trimestru, mai mult decât se aştepta, în condiţiile în care producătorul auto japonez a fost presat de constrângerile de aprovizionare şi de creşterea costurilor, scrie Reuters.

1030 afișări
Imaginea articolului Un important jucător din industria auto este afectat de creşterea costurilor şi de blocajele în aprovizionare. Profitul a scăzut cu 42%

Sursa foto: MediafaxFoto

Profitul operaţional pentru cele trei luni încheiate la 30 iunie a ajuns la 578,66 miliarde de yeni (4,3 miliarde de dolari), de la 997,4 miliarde de yeni în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat joi Toyota, la finalul unei perioade dificile. Compania şi-a redus în mod repetat obiectivele lunare de producţie din cauza penuriei globale de cipuri şi a restricţiilor COVID-19 impuse uzinelor din China.

Amploarea loviturii asupra veniturilor a fost cu mult peste aşteptări - analiştii chestionaţi de Refinitiv estimaseră o scădere de 15% - şi a părut să ia prin surprindere investitorii. Acţiunile Toyota, cel mai mare producător auto din lume după vânzări, şi-au extins pierderile, scăzând cu 3%.

"Este extrem de rău", a declarat Koichi Sugimoto, analist la Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

Deşi problemele de producţie fuseseră deja semnalate de producătorul auto, Sugimoto a spus că unele dintre costurile mai mari au ieşit în evidenţă.

Constructorul auto a declarat că majorarea preţurilor materialelor l-a costat 315 miliarde de yeni.

În ciuda trimestrului sumbru, producătorul auto şi-a menţinut prognoza privind profitul operaţional pentru întregul an şi planul de a produce 9,7 milioane de vehicule în acest an fiscal, citând ceea ce a spus că a fost o cerere reziduală puternică.

Un purtător de cuvânt al Toyota a declarat că producătorul auto va putea să achiziţioneze cipurile care au împiedicat producţia şi se aşteaptă ca deficitul de personal de la unele fabrici naţionale din cauza epidemiilor COVID-19 să fie rezolvat.

Producţia ar urma să se relanseze spre a doua jumătate a anului financiar, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici