Jucătorii francezi au refuzat să se antreneze în semn de protest faţă de excluderea lui Anelka

Componenţii naţionalei Franţei au refuzat să se antreneze, duminică, în semn de protest faţă de excluderea din echipă a atacantului Nicolas Anelka, se arată într-un comunicat al jucătorilor, citit presei de către selecţionerul Raymond Domenech.

13 afișări
Imaginea articolului Jucătorii francezi au refuzat să se antreneze în semn de protest faţă de excluderea lui Anelka

Jucătorii francezi au refuzat să se antreneze în semn de protest faţă de excluderea lui Anelka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toţi jucătorii naţionalei Franţei, fără excepţii, vor să îşi afirme dezacordul cu decizia luată de Federaţia Franceză de Fotbal, de a-l exclude pe Nicolas Anelka", se arată în comunicat.

"Regretăm incidentul care a avut loc la pauza meciului Franţa-Mexic, regretăm şi mai mult divulgarea unui eveniment care nu ţine decât de echipă şi care este inerent în viaţa unei formaţii de înalt nivel. La solicitarea echipei, jucătorul în cauză a încercat să înceapă un dialog. Regretăm că demersul său a fost ignorat", au precizat fotbaliştii în comunicat.

Jucătorii au acuzat federaţia franceză că nu a încercat nicio clipă să protejeze echipa.

"A luat o decizie luată fără să se consulte întreaga echipă, doar în baza faptelor relatate de presă. Drept urmare şi pentru a-şi arăta dezacordul faţă de atitudinea adoptată de cele mai înalte foruri, toţi jucătorii au decis să nu participe la şedinţa de pregătire de astăzi (n.r. - de duminică). Suntem conştienţi de responsabilităţile noastre, de a purta culorile ţării, dar şi de cele pe care le avem faţă de suporteri, de educatori, de binevoitori şi de nenumăraţii copii care au jucătorii naţionalei ca modele. Nu ne vom uita datoria. Vom face totul atât în plan individual cât şi colectiv pentru ca Franţa să îşi refacă onoarea şi să aibă în sfârşit o performanţă pozitivă, la meciul de marţi", se menţionează în comunicatul semnat "jucătorii echipei Franţei".

Anelka a fost exclus din naţionala Franţei, sâmbătă, pentru că l-a insultat pe Domenech la pauza meciului de joi cu Mexic, scor 0-2.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici