Video Capitala Uniuniunii Europene, corigentă la educaţie în vremea coronavirusului. Reproşurile aduse de o studentă româncă

  • O româncă studentă în Bruxelles la relaţii internaţionale este dezamăgită de organizarea cursurilor online
  • O studentă româncă în Belgia se plânge că nu se poate pregăti pentru examene, pentru că profesorii nu sunt pregătiţi pentru online
  • După cursurile online, studenţii se întâlnesc pe internet ca să se distreze
764 afișări

Imaginează-ţi capitala Uniunii Europene pustie! Bruxelles, o metropolă unde forfotesc 3 milioane de turişti pe an, este acum oraş fantomă care îi înspăimântă pe localnici. Printre cei uimiţi este şi Diana Velcheron, studentă la Bruxelles la comunicări multilingve şi relaţii internaţionale.

„Centrul oraşului – Grand Place – cel mai populat şi vizitat loc din Bruxelles este gol, ceea ce este şocant pentru cei care cunosc Bruxell-ul.”

La Bruxelles, examenele se vor organiza online, iar sistemul de funcţionare este încă în lucru.

„De la minister au decretat că vom avea cursuri online şi examene online până la sfârşitul lunii iunie dacă nu mă înşel. Este foarte greu să trecem din mediul acesta fizic în online şi sinceră să fiu organizarea lasă de dorit.”

Un an de studiu costă până la 1000 de euro, iar mulţi studenţi îşi plătesc taxele în timp ce lucrează.

„În Belgia foarte mulţi studenţi lucrează şi se susţin pentru şcoală, lucrând ei însuşi este cultura asta foarte independentă.”

După studiu şi muncă urmează şi distracţia care s-a mutat tot online. „Ieşirile noastre să le mutăm pe Skype, ne vedem cum ne vedem noi acum, discutăm, râdem, am găsit foarte multe jocuri online cam aşa ne petrecem timpul.”

Autor: Cristina Corpaci

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici