Video Copiii cu autism sunt victime colaterale în epidemia de coronavirus. Riscă regresul bolii

  • Centrele private pentru copiii cu autism cer statului măsuri de protecţie pentru personalul de specialitate
  • Mii de copii cu autism riscă regresul bolii, dacă centrele de terapie se închid
  • Copiii cu autism fac acum terapie online, însă aceasta nu poate suplini terapia dintr-un centru de specialitate
4213 afișări

Copiii cu autism sunt victime colaterale ale epidemiei de coronavirus. Pentru că guvernanţii nu au prevăzut niciun fel de măsuri de protecţie, ONG-urile care administrează centrele private destinate lor riscă să se închidă. Personalul, susţinut până acum din contribuţiile părinţilor, nu mai poate fi plătit. În consecinţă, nici copiii nu mai beneficiază de terapie.

”Îi rugăm să aibă în vedere şi organizaţiile neguvernamentale din România care au înfiinţat servicii sociale acreditate şi licenţiate, unde persoanele cu nevoi speciale beneficiază de terapii, să poată să fie beneficiari ai acelei prevederi în baza căreia personalul să poată să fie plătit în şomaj tehnic”, a declarat Gabriela Plopeanu, preşedintele FEDRA.

Dacă aceste centre de terapie nu vor mai funcţiona, mii de copii riscă să piardă progresul înregistrat până acum în lupta cu autismul.

”Întreruperea terapiei poate însemna pierderea achiziţiei pentru copii, în funcţie de gravitatea tulburării, este o perioadă de grea încercare pentru părinte, trebuie să aibă foarte multe resurse, foarte multă răbdare”, a declarat Manuela Mazilu, mama unui copil cu autism.

”Cam 80 la suta din copiii cu tulburări din spectrul autist şi adulţi fac terapie în centrele private, şi acum sunt închişi în case, stau la domiciliu, nu beneficiază de terapie, înregistrează regrese, evident”, a declarat Ana Dragu, preşedintele Federaţiei de Autism.

Copiii fac acum terapie online, însă aceasta nu dă aceleaşi rezultate ca terapia din centrul de specialitate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici