O nouă ţară a trecut pragul de un milion de cazuri COVID-19. Pragul negativ a venit cu noi restricţii

  • Canada a trecut pragul de un milion de cazuri de coronavirus.
  • Ţara se confruntă cu un al treilea val, forţând mai multe provincii să înăsprească restricţiile în ultimele zile.
  • Peste 23.000 de oameni au murit până în prezent.
3316 afișări
Imaginea articolului O nouă ţară a trecut pragul de un milion de cazuri COVID-19. Pragul negativ a venit cu noi restricţii

O nouă ţară a trecut pragul de un milion de cazuri COVID-19. Pragul negativ a venit cu noi restricţii

Cu peste 2.000 de cazuri noi de Covid-19 anunţate, sâmbătă seara, în Columbia Britanică, Canada a depăşit un milion de cazuri de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor raportate de televiziunile canadiene.

Pragul a fost atins în condiţiile în care Canada se confruntă cu un al treilea val de infectări cauzat de noile tulpini care sunt mult mai contagioase.

Pentru a încetini răspândirea virusului, Ontario, cea mai afectată provincie, a înăsprit de restricţiile. Afacerile considerate neesenţiale pot găzdui doar 25% din clienţii. Sălile de sport şi saloanele de coafură au fost închise.

Quebec, a doua cea mai afectată provincie, a impus restricţii în plus faţă de menţinerea carantinei de noapte, o măsură fără precedent în Canada de la epidemia de gripă spaniolă de acum un secol.

În decembrie, Canada a fost una dintre primele ţări din lume care a lansat campania de vaccinare, dar vaccinările au mers greu din cauza întârzierilor în livrarea vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna, importate din Europa.

De asemenea, ţara a restricţionat recent utilizarea vaccinului AstraZeneca. Până în prezent, 14,6% din populaţia canadiană a primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit site-ului Covid-19 Tracker Canada.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici