OMS a decretat pandemie de coronavirus / Reacţia premierului italian, care e situaţia din China în acest moment şi decizia luată de Donald Trump

6343 afișări
Imaginea articolului OMS a decretat pandemie de coronavirus / Reacţia premierului italian, care e situaţia din China în acest moment şi decizia luată de Donald Trump
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decreat miercuri seară că situaţia generată de coronavirus a luat proporţiile unei pandemii. Pe plan mondial, numărul infecţiilor a ajuns la 118.000, iar peste 4.200 de oameni au murit până acum.
 
Acesta este prima pandemie provocată de un coronavirus. Prima pandemie din istoria omenirii au fost provocată de ciuma bubonică, în anul 1347. Ultima pandemie a fost în 2009 şi a fost provocată de gripa H1N1, aşa numita gripă porcină. Variola (1870), gripa spaniolă (1918) şi HIV (1981) au fost celelalte virusuri care au dus la declanşarea unor pandemii.
 
Trump suspendă toate călătoriile din ţările europene în SUA. Un singur stat va face excepţie 
 
În cadrul unei apariţii televizate, preşedintele Donald Trump a transmis că toate călătoriile din Europa către SUA vor fi suspendate în următoarele 30 de zile. Restricţiile vor intra în vigoare vineri, la miezul nopţii. (VIDEO AICI)
 
Trump a adăugat că restricţiile „puternice, dar necesare” nu se vor aplica în cazul Marii Britanii, unde au fost confirmate până acum 460 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.
 
În Statele Unite ale Americii au fost depistate până acum 1.135 de cazuri de COVID-19 şi 38 de decese.
 
Sezonul NBA, suspendat pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului. Rudy Gobert a fost depistat pozitiv 
 
NBA suspendă întregul sezon pentru o perioadă nedeterminată, după ce Rudy Gobert, jucător al echipei Utah Jazz, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, potrivit Fox News.
 
Rezultatul testului a fost transmis cu puţin timp înainte ca Utah Jazz să joace împotriva echipei Oklahoma City Thunder, pe Chesapeake Energy Arena. Jocul a fost anulat imediat, iar jucătorul infectat nu a luat contact cu publicul, potrivit unui comunicat NBA.
 
Măsura vine după ce oficialii NBA anunţaseră la începutul săptămânii că meciurile s-ar putea juca fără spectatori, pentru a încetini răspândirea COVID-19. LeBron James a declarat atunci că va refuza să joace dacă nu vor fi prezenţi fanii.
 
Juventus, lovită de coronavirus. Daniele Rugani a fost depistat pozitiv
 
Fundaşul echipei Juventus, Daniele Rugani, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, a declarat miercuri clubul din Serie A, potrivit The Guardian.
 
„Jucătorul de fotbal Daniele Rugani, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus - COVID-19 şi este în prezent asimptomatic", au transmis reprezentanţii Juventus într-un comunicat. „Clubul aplică toate procedurile de izolare cerute prin lege asupra persoanelor care au avut contact cu Rugani."
 
Clubul nu este străin de măsurile care pot fi aplicate împotriva coronavirusului. La începutul lunii martie, Juventus a pus sub carantină întreaga echipă U23 şi a suspendat toate sesiunile de antrenamente ale clubului, după veştile că trei jucători ai echipei Pianese din Serie C au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.
 
Tom Hanks şi soţia sa, Rita Wilson, au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus
 
Printr-o postare pe Instagram, Tom Hanks şi-a anunţat urmăritorii de pe reţeaua socială că se afla în Australia, alături de soţia sa, în momentul în care au fost testaţi.
 
„Bună, tuturor! Sunt împreună cu Rita în Australia. Ne simţeam puţin obosiţi, de parcă am fi răcit. În plus, aveam dureri musculare. Pe Rita o deranjau frisoanele şi febra”, a spus actorul. „Am fost testaţi pentru coronavirus şi rezultatul a ieşit pozitiv pentru amândoi. Ce este de făcut acum?”. Fotografia care însoţeşte mesajul este sugestivă, înfăţişând o mănuşă chirurgicală folosită.
 
Tom Hanks, născut în 1956, a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cel mai bun actor. A devenit cunoscut pentru rolurile pe care le-a jucat în comedii „Bosom Buddies” (1980), „Vreau să fiu mare/ Big” (1988), „Nopţi albe în Seattle/ Sleepless in Seattle” (1993). Consacrarea i-au adus-o rolurile dramatice precum cel din „Forrest Gump” (1994), „Salvaţi soldatul Ryan/ Saving Private Ryan” (1998), „Naufragiul/ Cast Away” (2000), „Căpitanul Phillips/ Captain Phillips” (2013).
 
Bilanţul epidemiei de coronavirus. Situaţia pare să se stabilizeze în China, dar ia amploare în alte părţi ale lumii
 
Numărul total de cazuri COVID-19 confirmate la nivel global a depăşit 118.000. De asemenea, numărul oficial al deceselor provocate de noul coronavirus a ajuns la aproape 4.300 în cursul zilei de miercuri, potrivit CNN. Situaţia în SUA s-a agravat, iar Trump a luat măsuri drastice.
 
În Hubei, considerată epicentrul focarului, epidemia se află în curs de stabilizare, numărul cazurilor depistate fiind în scădere de şapte zile. Provincia a înregistrat miercuri cele mai puţine infecţii, respectiv 8 din totalul de 15 confirmate la nivelul Chinei continentale. Dintre noile cazuri, 6 sunt importate. Diferenţa este uriaşă faţă de începutul anului, când aproximativ 2.000 de persoane infectate erau identificate zilnic în China.
 
Situaţia s-a agravat însă în SUA, unde au fost confirmate 1.267 de persoane infectate cu 2019-nCoV. Cazurile sunt răspândite pe teritoriul a 43 de state americane, dar afectează şi capitala Washington DC. Până la momentul transmiterii acestei ştiri, bilanţul morţilor în SUA a ajuns la 38.
 
În contextul crizei COVID-19, Donald Trump a anunţat suspendarea călătoriilor din ţările europene în SUA. Un singur stat va face excepţie de la măsurile care vor intra în vigoare vineri.
 
Măsuri drastice: Italia închide toate activităţile comerciale, cu excepţia farmaciilor şi a magazinelor alimentare
 
Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a anunţat măsuri radicale în lupta împotriva coronavirusului. Activitatea comercială va fi sistată în întreaga ţară, excepţie făcând doar farmaciile şi magazinele alimentare, potrivit Repubblica.
 
Decizia Guvernului italian are drept obiectiv limitarea mobilităţii oamenilor, astfel încât şansele de răspândire a coronavirusului să fie cât mai reduse.
 
Într-o transmisiune live pe Facebook, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că vor fi închise toate activităţile comerciale, inclusiv barurile şi restaurantele. Rămân deschise doar farmaciile şi magazinele alimentare, pentru a asigura necesităţile locuitorilor.
 
Mijloacele de transport vor fi asigurate. Totodată, fabricile vor rămâne deschise, respectând măsuri de siguranţă şi igienă. Efectul noilor măsuri drastice va fi vizibil după 14 zile.
 
Discursul lui Conte a avut şi note dramatice: „Mulţumesc italienilor care se sacrifică. Dovedim că suntem o naţiune măreaţă.”
 
Bilanţul epidemic în Italia este de 827 de morţi şi 12.462 de persoane infectate cu noul coronavirus, a declarat miercuri seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 196 de decese şi încă 2.076 de cazuri de persoane infectate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici