Video Scandal la nivel înalt! 200.000 de măşti de protecţie au fost deturnate din drumul către Germania / Cine a interceptat transportul

  • 200.000 de măşti de protecţie destinate Germaniei au fost interceptate pe aeroport şi direcţionate către SUA
  • Rezervele federale de echipamente medicale ale SUA sunt pe sfârşite, iar Trump a cerut stoparea exporturilor
  • Germania a fost printre primele ţări care au refuzat să mai exporte medicamente şi echipamente medicale
7990 afișări

În încercarea de a-şi proteja cetăţenii, fiecare ţară din lume pare că este acum pe cont propriu. Iar asta face ca practicile să devină tot mai dure, chiar şi între aliaţi.

Fii atent ce fac americanii! Un transport cu 200.000 de măşti de protecţie destinate Germaniei a fost interceptat pe aeroportul din Bangkok şi redirecţionat în Statele Unite. Nemţii l-au acuzat pe Trump de piraterie modernă, dar nu au avut ce face. Producătorul măştilor este o firmă americană, căreia Trump i-a cerut să nu mai exporte nimic, nici măcar Canadei.

Justin Trudeau joacă dur şi el. I-a amintit lui Trump că spitalele din nordul Statelor Unite depind de miile de asistente din ţara lui.  

”Ar fi o greşeală să reducă sau să blocheze comerţul de bunuri şi servicii esenţiale, inclusiv bunuri medicale, în ambele direcţii ale graniţei”, a declarat Justin Trudeau, premierul Canadei.

Cele două sute de mii de măşti sunt din categoria FFP 2 şi FFP 3, adică cele mai sigure din ce există pe piaţă. Ele filtreză 94, respectiv 995 din particulele din atmosferă şi asigură protecţie împotriva gripei aviare, SARS, bacterii şi alţi agenţi patogeni respiratori. Spre comparaţie, măştile de protecţie obişnuite şi cele chirurgicale protejează doar împotriva agenţilor infecţioşi care se transmit prin picături, adică tuse sau strănut.

Revenind la Germania, îţi amintesc că a fost una dintre primele ţări care a oprit exporturile de echipamente medicale. Cel mai mare producător local a explicat că refuză zilnic preşedinţii şi premierii europeni care îl caută. Austria va primi doar 50 de ventilatoare din comanda de 1000. În cazul României, compania a refuzat cererea unui grup care voia să doneze un singur ventilator ţării noastre.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici