Amelia Earhart, omagiată de Google prin imaginea unui avion

Google şi-a schimbat, marţi, logo-ul pe pagina principală pentru a omagia împlinirea a 115 ani de la naşterea pilotului Amelia Earhart, pionier al aviţiei şi militantă pentru drepturile femeilor.

654 afișări
Imaginea articolului Amelia Earhart, omagiată de Google prin imaginea unui avion

Amelia Earhart, omagiată de Google prin imaginea unui avion

AMELIA EARHART a zburat prima oară cu avionul în 1920, eveniment ce o determină să devină pilot. În 1921, fără sprijinul familiei, reuşeşte să ia primele lecţii de zbor, iar după şase luni îşi cumpără un avion „Kinner Airster”, cu care stabileşte recodrul de înălţime de zbor pentru femei, cu o altitudine de 4300 m.

Pilotul AMELIA EARHART este prima femeie care traversează Atlanticul, de două ori, primind de la preşedintele american medalia de aur „National Geographic Society”.

Pe 2 iulie 1937, AMELIA EARHART, însoţită de navigatorul Fred Noonan, se afla în ultima etapă din tentativa ei de survolare a lumii la bordul unui bimotor Lockheed Electra, încercând să ajungă în California, după ce decolase din Noua Guinee.

Ea prevăzuse să aterizeze pe Insula Howland pentru a se aproviziona cu carburant. La câteva ore de la decolare, aviatoarea americană anunţa în ultimul ei mesaj radio că nu reuşea să localizeze insula şi că "indicatorul pentru carburant începea să scadă".

În ciuda operaţiunilor de căutare lansate de preşedintele Franklin D. Roosevelt, nicio urmă a avionului nu a fost descoperită, iar cei doi aviatori au fost consideraţi dispăruţi în mare.

Totuşi, potrivit membrilor asociaţiei TIGHAR, cercetători pasionaţi de "arheologie aeronautică" (The International Group for Historic Aircraft Recovery), cei doi aviatori ar fi putut să aterizeze pe minusculul atol Nikumaroro, nelocuit, aflat la o distanţă de 480 kilometri de insula Howland, şi ar fi supravieţuit acolo pentru o vreme, în timp ce avionul lor se scufunda în mare. Câteva obiecte americane datând din anii 1930 au fost descoperite pe această insulă, ca şi urmele unui cort.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici