Video GALERIE FOTO Ploieşti: Maraton de piese de teatru pentru copii şi ateliere de origami şi pictură, la un festival

Trupe de teatru din Bucureşti şi Ploieşti participă, de joi până duminică, la Festivalul Magie, Feerie şi Poveşti din Ploieşti. Festivalul a debutat cu o paradă a personajelor şi cuprinde un maraton de piese teatru pentru copii, ateliere de origami, pictură şi aeromodele, dar şi concursuri de role.

108 afișări

Festivalul de artă stradală Magie, Feerie şi Poveşti a fost deschis, joi seara, în centrul Ploieştiului, cu o paradă a personajelor, la care au participat statui vivante, păpuşi uriaşe, marionete şi artişti pe catalige.

Mii de copii au fost prezenţi la deschidere.

Organizatorii au pregătit spectacole muzicale, dar şi un adevărat maraton de piese teatru pentru copii, susţinute de trupe de teatru din Bucureşti şi Ploieşti.

”Sunt concerte, spectacole, ateliere de creaţie, fiecare îşi poate găsi o plăcere venind în faţa scenei la festivalul nostru. Este un festival de artă stradală pentru copii, care a crescut an de an. Acum se află la a patra ediţie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, iniţiatorul festivalului, Mihaela Rus.

Vineri, la Sala Sproturilor din Ploieşti are loc un spectacol ecvestru, dar sunt organizate şi ateliere de origami, pictură, păpuşi cusute, aeromodele sau plantat.

În centrul oraşului, pe scena de lângă Primărie, copiii pot urmări piesele de teatru, iar seara vor concerta Lora, CRBL şi Alina Eremia.

Sâmbătă sunt programate concursuri pentru copii, de triciclete, trotinete, biciclete, role şi cros, ateliere pentru copii, un spectacol de magie şi baloane de săpun, iar pe lângă piesele de teatru, seara vor urca pe scenă Mateo, Liviu Teodorescu şi Cargo.

”Este foarte frumos. Totul e viu, colorat. Am venit cu cel mic pentru o oră. Stăm deja de patru ore. Nu-l mai pot lua acasă. Sunt foarte mulţi copilaşi şi chiar au ce să facă, cum să se distreze”, a declarat o mămică.

Festivalul Magie, Feerie şi Poveşti se va încheia cu acţiunea “Colorăm văzduhul cu baloane”, în cadrul căreia copiii vor primi baloane cu heliu de care vor lega un bileţel cu o dorinţă şi le vor înălţa în văzduh.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici