Ionuţ Vulpescu: Marcel Dragomir a scris o pagină de referinţă în istoria muzicii uşoare româneşti

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a declarat că muzicianul Marcel Dragomir, care a încetat din viaţă luni, la vârsta de 70 de ani, a scris, alături de Angela Similea, "o pagină de referinţă în istoria muzicii uşoare româneşti".

173 afișări
Imaginea articolului Ionuţ Vulpescu: Marcel Dragomir a scris o pagină de referinţă în istoria muzicii uşoare româneşti

Ionuţ Vulpescu (Imagine: Mediafax Foto / Octav Ganea)

"Marcel Dragomir a plecat astăzi definitiv spre Un Albastru Infinit. Muzicianul s-a stins din viaţă, la vârsta de 70 de ani. De la debutul său, în 1972, cu piesa «N-aştepta» (interpretată de Aurelian Andreescu), a lansat zeci de şlagăre. A compus pentru Elena Cârstea, Corina Chiriac, Cornel Constantiniu, Emilia Diţu, Stela Enache, Mihaela Mihai, Mihaela Runceanu, Mirabela Dauer, însă cea mai productivă colaborare a fost cu Angela Similea. De la «Un albastru infinit» (1976) până la «Să mori de dragoste rănită» (1995), cei doi au scris o pagină de referinţă în istoria muzicii uşoare româneşti. Dumnezeu să-l odihnească! Condoleanţe familiei!", a scris Vulpescu, pe pagina sa de Facebook.

Compozitorul Marcel Dragomir, celebru pentru şlagăre precum "Un albastru infinit" şi "Să mori de dragoste rănită", a murit luni, la vârsta de 70 de ani.

"Cu mare durere în inimă şi în suflet vă anunţ pe toţi cei care l-aţi cunoscut şi i-aţi iubit muzica că minunatul om cu suflet de aur, tăticuţul meu scump, familist până în măduva oaselor, soţ dedicat, tată şi mare creator de muzică ... a plecat la ceruri... acolo unde e «un albastru infinit». Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul, să-ţi lumineze calea şi să te vegheze tăticul meu scump şi iubit!", a scris, pe pagina de Facebook, Rareş Dragomir, fiul compozitorului.

Compozitorul Marcel Dragomir s-a născut pe 30 octombrie 1944, la Câmpina.

Studiile muzicale le-a început la Liceul "George Enescu" din Bucureşti (1961 - 1966), continuându-le la Conservatorul Bucureşti (1966 - 1971).

A fost profesor de clarinet-saxofon la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti (1971 - 1982) şi redactor principal la secţia de creaţie a Radiodifuziunii Române din Bucureşti (1984 - 1994).

A realizat emisiuni de radio şi de televiziune. A făcut parte din jurii naţionale şi internaţionale de concursuri de muzică uşoară (Bratislava - 1972, Dresda - 1984, Slîncev Briag - 1986).

A scris muzică uşoară, dar şi muzică de teatru şi film.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici