Video Pastila de lectură: Poeta Mina Decu recomandă „Porumbelul” pentru starea de alertă

  • Romanul ”Porumbelul”, de Patrick Suskind, a apărut la Humanitas fiction.
  • ”Personajul principal este un om izolat în propria sa existenţă ritualică”
  • ”O văd şi ca pe un fel de ghid al oamenilor anxioşi”
  • Mina Decu este poetă şi a debutat cu volumul ”desprindere” în 2019
189 afișări

Poeta şi traducătoarea Mina Decu recomandă o carte pentru trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă. 

„Aş vrea să vă recomand o carte pe care eu o găsesc potrivită pentru starea de alertă în care tocmai am intrat. Cartea se numeşte ”Porumbelul”, de Patrick Suskind. Personajul principal este un om izolat în propria sa existenţă ritualică pe care şi-o petrece în fiecare zi exact la fel nefăcând niciun fel de rabat de la ritualurile zilnice. Doar că, la un moment dat, într-o vineri din luna august 1984, ceva se întâmplă. Ceva sau cineva apare în existenţa lui rutinară şi ritualică şi îl schimbă. O văd şi ca pe un fel de ghid al oamenilor anxioşi, cum e posibil să fi devenit foarte mulţi dintre noi în astea două luni de izolare. Lectură plăcută şi alertă plăcută”, spune poeta pentru Patila de lectură de la MEDIAFAX.
 
Mina Decu s-a născut în 1983. A primit premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” Opus Primum, în 2019, pentru volumul său de debut ”desprindere”, publicat de editura Charmides. 
 
„Aş vrea să vă recomand o carte pe care eu o găsesc potrivită pentru starea de alertă în care tocmai am intrat”. Cartea se numeşte ”Porumbelul”, de Patrick Suskind. Personajul principal este un om izolat în propria sa existenţă ritualică pe care şi-o petrece în fiecare zi exact la fel nefăcând niciun fel de rabat de la ritualurile zilnice.  Doar că, la un moment dat, într-o vineri din luna august 1984, ceva se întâmplă. Ceva sau cineva apare în existenţa lui rutinară şi ritualică şi îl schimbă. Asta urmează să vedeţi voi dacă citiţi cartea pe care v-o recomand, pentru că o văd şi ca pe un fel de ghid al oamenilor anxioşi, cum e posibil să fi devenit foarte mulţi dintre noi în astea două luni de izolare. Lectură plăcută şi alertă plăcută”, spune poeta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici