Video Ce vor antreprenorii români, ca economia să supravieţuiască

  • Antreprenorii vor ca rambursările de TVA şi plata ajutoarelor de stat să fie accelerate, în această perioadă.
  • Antreprenorii vor o autoritate specializată pe securitate naţională, care să supravegheze atât procesele legate de sănătate, cât şi cele legate de economie
  • Antreprenorii vor să îşi diminueze cheltuielile, pentru a păstra cât mai multe resurse pe care le au, ca să supravieţuiască.
3330 afișări

Emisiunea ZF 15 minute cu un antreprenor atinge, de luni până vineri, una dintre cele mai importante teme din economie: Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare? O întrebare la care căutăm în fiecare zi răspuns, pentru noi, pentru voi, pentru a putea reînvia economia.

Grigore Horoi, preşedintele Agricola, este de părere că rambursările de TVA şi plata ajutoarelor de stat trebuie să fie accelerate, în această perioadă. El consider că în România lucrurile merg extrem de greu, dar acum trebuie să ne mobilizăm să schimbăm acest lucru.

„Ar trebui ca rambursările de TVA şi plata ajutoarelor de stat să fie accelerate, în această perioadă. În general, la noi lucrurile merg nefiresc de greu, dar măcar acum să fie altfel. La nivel declarativ, pare că autorităţile înţeleg rolul economiei în ecuaţia vieţii noastre, dar să vedem dacă o pun şi în practică”

Ioan Nani, CEO Antibiotice Iaşi, consideră că ceea ce se întâmplă acum în România este o problemă de securitate naţională, iar noi avem nevoie de o autoritate specializată pe securitate naţională, care să supravegheze atât procesele legate de sănătate, cât şi cele legate de economie.

„Este o problemă de securitate naţională şi atunci ar trebui să se pună problema existenţei unei autorităţi specializate pe securitate naţională, care să supravegheze atât procesele legate de sănătate, cât şi cele legate de economie. Securitate naţională înseamnă securitatea economică şi securitatea sănătăţii“.

Dan Şucu, proprietar Mobexpert, consideră că este extrem de important să se păstreze forţa de muncă calificată. Cheltuiala cu salariile este foarte importantă, dar este doar una din zecile de cheltuieli cu care se confruntă antreprenorii chiar şi în momentul în care nu mai au venituri. Lupta lor este de a diminua aceste cheltuieli şi de a păstra cât mai multe resurse pe care le au pentru a supravieţui.

„Este esenţial să ne putem păstra forţa de muncă înalt calificată. Faptul că statul ne poate ajuta într-o oarecare măsură în ceea ce priveşte plata şomajului tehnic este un pas înainte. Dar cheltuiala cu salariile este foarte importantă, dar este doar una din zecile de cheltuieli cu care ne confruntăm chiar şi în momentul în care nu mai ai venituri. Şi atunci lupta noastră este de a diminua aceste cheltuieli şi de a păstra cât mai multe resurse pe care le avem pentru supravieţuire“.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici