Video Controale la o stână din Braşov unde patronul ar fi furnizat sute de kilograme de brânză stricată - GALERIE FOTO, VIDEO

Anchetă a DSV Argeş la o stână din Braşov unde proprietarul este acuzat de mai mulţi ciobani din Argeş cărora le creştea, contra cost, animalele, că le-a furnizat brânza dată de oi stricată, mucegăită şi plină de viermi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3013 afișări

Direcţia Sanitar Veterinară din Argeş a fost sesizată, marţi, de Cornel Ştefănescu, proprietarul a peste o sută de oi pe care le-a lăsat în grija unui braşovean, că a primit de la proprietarul stânei brânză stricată.

Cornel Ştefănescu a spus că în situaţia sa mai sunt alţi cel puţin 14 argeşeni care plăteau proprietarul stânei din Braşov pentru a le creşte animalele, dar cereau brânza dată de oi şi au primit-o stricată, la fel ca şi el.

Vezi GALERIA FOTO de mai jos

"Brânza asta nu se poate consuma. Vedeţi şi dumneavoastră cum arată, ce miros are. Am găsit viermi în ea. Tot omul îşi ia câte o bucată de brânză pe care să o ţină iarna, s-o mănânce. Eu am 100 de oi şi două vaci. Suntem o sumă de propietari de vite, cel puţin 15, care ne-am adunat animalele la un loc şi le-am dat lui Dorel Terci în bază. Uitaţi-vă ce am primit. Nici câinii nu mănîncă aşa ceva. Miroase a hoit. Pe toată brânza asta, cel puţin 400 de kilograme, numai cu 25 de lei dacă o vindeam, nu cu cât e pe piaţă, şi tot se adunau 10.000 de lei. La DSV am venit pentru că vrem să obţinem un buletin de analiză care să ateste cum e brânza, că nu se poate consuma. Dacă nu ne înţelegem pe cale amiabilă, îl dau în judecată pe cel care îşi bate joc de noi, că nu am ce face", a declarat Cornel Ştefănescu.

Un vecin al acestuia, Dumitru Vişoiu, din comuna Poienari de Muscel, a declarat că a transportat el brânza acasă, însă a observat târziu că era stricată.

"Cornel Ştefănescu s-a înţeles cu Dorel Terci să îi dea brânză. Ce a primit nu se poate consuma. E foarte alterată, e mucegăită, cu viermi în ea. Aşa a luat-o de la stână. Eu cu maşina mea am fost la stână şi am cărat-o acasă. Seara, când am dat-o jos, ne-am dat seama că nu se poate apropia de ea. Terci a zis că e foarte bună brânza, că el vinde sute de kilograme prin toate târgurile în zona Braşovului. Cineva trebuie să oprească aşa ceva!", a spus Dumitru Vişoiu.

În replică, proprietarul stânei din Braşov declară că a furnizat brânza în condiţii optime.

"Eu le-am dat marfa în condiţii bune, acum vreo zece zile. Nu ştiu eu cum or fi ţinut-o. Am doar marfă bună, nimeni nu s-a plâns", a declarat, telefonic, Dorel Terci.

DSVSA Argeş a deschis o anchetă în acest caz.

"În niciun caz o astfel de brânză nu poate fi consumată. În paralel vom face analize de laborator şi vom trimite un control la locul respectiv. Trimitem o echipă de la antifraudă. Mâine dimineaţă (miercuri - n.r.) va ajunge la stâna respectivă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul adjunct al DSV Argeş, Sorin Sorescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici