Video Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar: Guvernul trebuie să introducă cash în economie sub toate formele pentru a depăşi această criză

  • Orice măsură luată de Guvern pentru susţinerea companiilor în această perioadă este binevenită
  • Şomajul tehnic al celor 20.000 de angajaţi ai Dacia şi Ford va avea impact în toată economia
  • Criza actuală e mai violentă decât cea din 2008, dar va fi mult mai scurtă
295 afișări

Măsurile luate de Guvern pentru susţinerea mediului privat în criza generată de noul coronavirus sunt benefice, indiferent de forma acestora, spune Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar.

Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: Companiile vor ţine de bani, vor prefera să-ţi amâne plăţile, să-şi amâne furnizorii, să-şi amâne plata datoriilor la stat pentru că nimeni nu ştie ce va urma. Guvernul trebuie să introducă cash în economie sub toate formele, fie că dă cash direct, fie că dă garanţii. 

Hostiuc spune că această criză este excepţională pentru că este o criză de sănătate, iar niciun sector de activitate nu va rămâne neafectat. În plus, decizia producătorilor auto Automobile Dacia şi Ford de a-şi trimite angajaţii temporar în şomaj tehnic va lăsa o amprentă în întreaga economie.

Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar:  Decizia de a întrerupe activitatea din punct de vedere al sănătăţii este ok. Din punct de vedere economic va avea un impact asupra economiei româneşti. Dacia are 14.000 de angajaţi, Ford Craiova are 6.000 de angajaţi şi dintr-o dată 20.000 de angajaţi sunt trimişi în şomaj tehnic. Este bine că aceste companii au bani ca să îşi susţină angajaţii. Cele două companii sunt vitale pentru economia românească, sunt principalii exportatori şi trebuie făcut orice pentru a-şi relua activitatea.

În opinia lui Hostiuc, criza actuală este mult mai violentă decât cea din 2008, dar se va întinde pe o perioadă mai scurtă de timp. Vestea bună este că băncile sunt pregătite să facă faţă cererilor de cash.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici