Video Dragoş Anastasiu: Lumea ne percepe ca fiind puţin atractivi pentru terorişti

Fondatorul Grupului Eurolines România, Dragoş Anastasiu a declarat, pentru MEDIAFAX că va trebui să ne adaptăm situaţiei de nesiguranţă şi că atacurile teroriste vor direcţiona turiştii străini, dar şi românii care preferau vacanţele în străinătate, către destinaţii interne.

1253 afișări

“Chiar dacă este greu să accept, atacurile teroriste ne influenţează psihic. La nivel logic, alternativa de a merge oriunde este să mă închid în casă. Va dura ceva, însă va trebui să ne obişnuim cu acest timp de a trăi. Adică nu suntem în siguranţă nici când mergem la mall. Însă, deocamdată, România este în zona de siguranţă. Lumea ne percepe ca fiind puţin atractivi pentru terorişti, dar atractivi pentru turişti. De aceea, vom profita după urma acestei boli mondiale. Vom profita oricum fiindcă şi anul acesta am profitat fără să ne jucăm cartea. O joacă alţii şi pentru noi, iar dacă ne-o vom juca vom profita şi mai mult. E momentul să ne-o jucăm”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Anastasiu, fondatorul Grupului Eurolines România, holding ce deţine 21 companii, printre care Nova Travel, Touring Europabus Romania şi Touring Rent Auto.

Omul de afaceri a precizat că anul pe care îl vom încheia în curând a fost unul propice pentru turismul românesc. „2016 poate intra în istorie ca anul relansării destinaţiei turistice România, crescând atât numărul vizitatorilor de peste hotare, cât şi numărul românilor care au călătorit prin ţară. De asemenea, produsul turistic de la noi s-a îmbunătăţit, vedetele fiind Delta Dunării, Transilvania şi Bucureştiul”, a adăugat, Dragoş Anastasiu.

Fondatorul Eurolines a mai spus că problemele din Tunisia, Egipt şi Turcia au determinat reorientarea turiştilor către o destinaţie sigură: România. În opinia sa, ar trebui să profităm de situaţia favorabilă, şi să ne promovăm inteligent, prin campanii de PR. „E greu să poziţionezi România ca destinaţie turistică cu un buget naţional de promovare de numai două milioane de euro, adică tot atât cât avem şi noi la nivelul grupului”, a precizat Anastasiu.

Pe parcursul acestui an lumea a fost zguduită de mai multe atacuri teroriste, în Franţa, Germania, Turcia, dar şi în lumea arabă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici