Video INTERVIU Emil Dumitru, şeful Pro Agro: este nevoie de aplicaţii care să asigure şi o reducere a costurilor. Aceasta este agricultura viitorului

Ca nivel de dotare a fermelor mari, România nu este cu nimic mai prejos faţă de fermele din UE, fermierii noştri sunt foarte deschişi, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX Emil Dumitru, preşedintele federaţiei agricole Pro Agro.

463 afișări

Emil Dumitru a vorbit în cadrul conferinţei Mediafax Talks about Smart Agriculture: Agricultura viitorului cucereşte România, organizată de Mediafax în parteneriat cu Grupul Agrointeligenţa-BT Video, despre modul în care tehnologia lucrează cu agricultura.

Preşedintele Pro Agro spune că femierii au nevoie de soluţii de finanţare pentru achiziţia unor astfel de tehnologii şi pentru instruire.

„Pentru fermierii mari, care gestionează suprafeţe mari de teren, iar presiunea competiţiei din UE este foarte mare, aplicaţiile sunt foarte importante. Datorită dotării cu maşini şi utilaje foarte performante, este nevoie de tehnologie, este nevoie de aplicaţii care să asigure şi o reducere a costurilor. Aceasta este agricultura viitorului, nu putem concepe agricultura fără sisteme inteligente care să dea informaţii în timp real, pentru că trebuie să luăm decizii într-un timp cât mai scurt.

Dacă vorbim de cereale, putem să discutăm de sisteme de ghidare, de drone, de sisteme informatice de gestionare a inputurilor, Dacă vorbim de viticultură, discutăm de un sistem foarte complex, în care măsurăn de la temperatura frunzei la reducerea cantităţii de pesticide şi aplicarea fracţionată de acumulări de zahăr. Agricultura este o matematică, o bază de date care trebuie importată şi prelucrată repede”, a spus Emil Dumitru.

În prezent avem de-a face cu un pionierat în domeniu, pentru că doar fermele mari s-au dotat, dar pe viitor inclusiv fermele mijlocii, fermele de familie, vor adopta astfel de sisteme informatice.

Emil Dumitru spune că fermierii nu au o predictibilitate a producţiei, pentru că suntem tributari condiţiilor climatice. „Este nevoie de predictibilitate şi pentru că vorbim de schimbări fiscale sau de politici agricole, avem nevoie de un pachet de măsuri care să asigure o dezvoltare sustenabilă a agriculturii”.

Mediafax în colaborare cu Agrointeligenţa a organizat „Smartgricultura”, eveniment care şi-a propus să descopere modul în care tehnologia, cea mai nouă activitate umană, se îngemănează cu agricultura, cea mai veche activitate umană.

Agricultura se numără printre domeniile care adoptă şi care răspunde cel mai rapid la schimbările tehnologice, dintre toate zonele de activitate, iar tehnologia poate permite agriculturii să recupereze decalajele faţă de sistemele agricole occidentale.

Evenimentul a fost posibil cu sprijinul companiilor partenere Rhizza, Agro Concept, Corteva şi Timac Agro.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici