NEREGULI pe litoral: Inspectorii sanitari au amendat cu 21.000 de lei mai multe unităţi

Inspectorii sanitari au amendat cu 21.000 de lei mai multe unităţi de pe litoral, au închis un bufet şi au suspendat activitatea unui restaurant, după ce au descoperit mai multe neconformităţi în urma controalelor desfăşurate în perioada 21-23 august, anunţă, joi, ANSVSA.

383 afișări
Imaginea articolului NEREGULI pe litoral: Inspectorii sanitari au amendat cu 21.000 de lei mai multe unităţi

NEREGULI pe litoral: Inspectorii sanitari au amendat cu 21.000 de lei mai multe unităţi

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar – veterinar, neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru şi depozitarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, patru restaurante, trei unităţi tip bufet, două unităţi tip fast – food şi o rulotă au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 21.000 de lei. Au fost emise o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un restaurant şi o ordonanţă de interzicere a activităţii pentru o unitate tip bufet.

La solicitarea CJPC Constanţa, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat un control în staţiunea Eforie, unde în urma verificărilor efectuate au sancţionat contravenţional un restaurant, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, au confiscat şi retras de la comercializare 340 de kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au desfăşurat activităţi de control în unităţile de producere, prelucrare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare aflate în zonele de interes turistic de pe litoralul românesc, verificând 110 unităţi, în perioada 21 – 23 august 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici