Video Numărul cererilor de înmatriculare a crescut de cinci ori la Arad după eliminarea timbrului de mediu. Ce spun reprezentanţii RAR

Numărul cererilor de înmatriculare a maşinilor a crescut de cinci ori faţă de posibilităţile de lucru ale Registrului Auto Român (RAR) Arad, după eliminarea timbrului de mediu, iar pentru rezolvarea situaţiei, conducerea instituţiei a luat decizia să se lucreze în două schimburi, dar şi sâmbăta.

2074 afișări

Potrivit directorului RAR Arad, după eliminarea taxei de mediu, numărul cererilor de înmatriculare a vehiculelor este de cinci ori mai mare decât posibilităţile de lucru ale instituţiei, în condiţiile în care peste 350 de maşini trec zilnic pe la Registrul Auto Român Arad, cele mai multe, circa 200, pentru înmatriculare în România.

„Prin anularea taxei de mediu de către Guvernul României, activitatea reprezentanţei Arad a crescut foarte mult, cerinţele sunt peste nivelul nostru, sunt de cinci ori mai mari faţă de posibilităţile reale ale reprezentanţei. Am încercat să mulţumim publicul. Lucrăm în două schimburi, lucrăm şi sâmbăta. Respectăm cerinţele directorului general şi ale cetăţenilor. Cu toate acestea, fiind la graniţă, numărul de maşini la este foarte, foarte mare. Tot ce vine de afară, indiferent de vârstă, se poate înmatricula. Programările sunt cu patru săptămâni înainte, cu toate că noi am dublat activitatea", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, directorul RAR Arad, Nicolae A. Aniţei.

Oamenii care vin cu maşina la RAR Arad spun că eliminarea taxei îi ajută să economisească până la 2.000 de euro şi, astfel, pot aduce mult mai multe maşini la mâna a doua din ţările din vestul Europei.

„Sunt foarte mulţumit de decizia asta a Guvernului, putem să aducem maşini de afară mai multe, putem să alegem din maşinile care sunt. Contează să corespundă tehnic maşina, contează anul, dar dacă trece de RAR înseamnă că maşina corespunde tehnic", a declarat un bărbat care era cu maşina la RAR Arad.

Altul a declarat corespondentului MEDIAFAX că eliminarea timbrului de mediu face ca şi cetăţenii care au mai puţini bani să îşi poată permite o maşină.

"Pot şi oamenii de rând, care au mai puţini bani, să îşi înmatriculeze o maşină. Taxele au fost în jur de 1.000-2.000 de euro pentru o maşină cât de cât bunicică (...) Am adus şi eu o maşină pentru soţia mea. Maşina este din 2010, dar este EURO 4. Înainte taxa era undeva la 1.300 de euro şi acum e fără taxă. Sunt nişte bani în plus care vor merge la alte cheltuieli şi mă bucur pentru asta", a declarat un alt bărbat care aştepta să intre cu maşina la RAR.

Reprezentanţii RAR spun că mulţi aduc maşini second-hand din vestul Europei şi se programează la Arad pentru înmatriculare, pentru ca apoi să poată să vândă cât mai departe maşinile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici