O bancă elveţiană, dată în judecată în SUA pentru presupuse afaceri legate de oligarhi

Un grup de persoane şi entităţi au intentat un proces colectiv împotriva Credit Suisse, susţinând că banca elveţiană a indus în eroare investitorii cu privire la afaceri legate de oligarhi ruşi, a anunţat firma de avocatură Pomerantz LLP, potrivit Reuters.

425 afișări
Imaginea articolului O bancă elveţiană, dată în judecată în SUA pentru presupuse afaceri legate de oligarhi

O bancă elveţiană, dată în judecată în SUA pentru presupuse afaceri legate de oligarhi

Credit Suisse nu a comentat atunci când a fost contactată de jurnaliştii de la Reuters.

Procesul, intentat la un tribunal districtual din New York, este în numele persoanelor şi entităţilor care au achiziţionat titluri de valoare ale Credit Suisse între 19 martie 2021 şi 25 martie 2022, a precizat Pomerantz într-o declaraţie emisă vineri seara târziu.

„Plângerea susţine că, pe parcursul perioadei de clasă, inculpaţii au făcut declaraţii false şi înşelătoare din punct de vedere material cu privire la afacerile, operaţiunile şi politicile de conformitate ale companiei", a spus Pomerantz în declaraţie.

Firma de avocatură a pretins „deficienţe de dezvăluire în jurul unei tranzacţii”. Aceasta a citat în declaraţia sa un articol din februarie al Financial Times, în care ziarul a relatat că Credit Suisse a securizat un portofoliu de credite legate de iahturi şi avioane private ale celor mai bogaţi clienţi ai săi, într-o utilizare neobişnuită a instrumentelor derivate pentru a descărca riscurile asociate acordării de împrumuturi oligarhilor şi antreprenorilor ultra-bogaţi.

Financial Times a precizat că, după publicarea articolului său, Credit Suisse a afirmat într-o declaraţie că tranzacţia „a avut un preţ în concordanţă cu alte tranzacţii cu risc semnificativ, a oferit condiţii competitive de investiţie şi de acoperire pentru clienţii noştri investitori profesionişti, crescând în acelaşi timp flexibilitatea capitalului băncii".

Acţiunea în instanţă se referă, de asemenea, la o solicitare făcută de legislatorii americani în martie pentru ca Credit Suisse să predea documente legate de finanţarea iahturilor şi a avioanelor private deţinute de persoane potenţial sancţionate.

Pe 3 martie, Credit Suisse a declarat că nu au fost şterse date ale clienţilor în cadrul băncii atunci când le-a cerut investitorilor să distrugă documentele legate de o tranzacţie din noiembrie anul trecut, reacţionând la un alt raport al Financial Times legat de oligarhi.

Credit Suisse a încetat să urmărească noi afaceri în Rusia după invazia Ucrainei din 24 februarie, a declarat banca elveţiană pe 28 martie într-un document intern văzut de Reuters.

Credit Suisse, care a raportat o pierdere în primul trimestru în această săptămână, a fost afectată de o serie de lovituri costisitoare şi de o serie de cazuri juridice pe care le-a descris ca fiind probleme moştenite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
credit suisse,
sua,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici