Premieră: O companie de asigurări din Japonia îşi înlocuieşte funcţionarii cu roboţi

Aproape jumătate din locurile de muncă ar putea fi preluate de roboţi, până în 2035 arată publicaţia spaniolă, El Mundo. Iar o companie din Japonia a făcut deja un pas înainte, anunţând că va înlocui funcţionarii cu roboţi.

2646 afișări
Imaginea articolului Premieră: O companie de asigurări din Japonia îşi înlocuieşte funcţionarii cu roboţi

Premieră: O companie de asigurări din Japonia îşi înlocuieşte funcţionarii cu roboţi

Este vorba despre o companie de asigurări - Fukoku Mutual Life Insurance, care, din această lună, va începe implementarea unei platforme de inteligenţă artificială ce va înlocui activitatea a 34 dintre cei ce lucrează în cadrul companiei. Prin această măsură, firma îşi propune să mărească productivitatea cu 30%, astfel încât să-şi recupereze investiţia în mai puţin de doi ani.

Compania japoneză a explicat că va apela la platforma „IBM Watson Explorer”, prin care se pot înlocui funcţionarii care se ocupă cu scanarea şi citirea documentelor şi registrelor din spitale, dar şi a celor ce stabilesc plăţile şi depistează eventuale fraude.

Societatea va cheltui 1,7 milioane de dolari pentru instalarea sistemului, plus 128.000 de dolari anual pentru întreţinere, o investiţie care se aşteaptă să aducă o economie de 1,1 milioane de dolari la fondul de salarii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici