Video Profesor de economie din Cluj: Pledăm pentru revenirea economiei, pentru revenirea la activitate

  • Experţii economici susţin că statul trebuie să intervină prin măsuri de relaxare fiscală pentru revenirea economiei
  • Economia României are nevoie să îşi revină cât mai repede, fiind considerată o economie fragilă
  • O eventuală recesiune globală va conduce la măsuri de protecţionism şi la bariere în calea comerţului. Marile economii din Europa fac deja pregătiri pentru a ieşi din carantină şi a porni economia
732 afișări

Statul trebuie să intervină în economie prin măsuri de relaxare fiscală şi pachete de sprijin financiar pentru business. Este îndemnul lui Liviu Deceanu, profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.pentru a contrabalansa efectele negative ale crizei generate de coronavirus.

„Pledăm pentru redeschiderea economiei, pentru revenirea la activitate. Aceasta poate fi realizată gradual, punând în securitate grupurile vulnerabile, însă fără îndoială revenirea trebuie să fie făcută cât de rapid. Economia autohtonă, deşi avea o tendinţa de consolidare, totuşi este o economie încă fragilă”, explică Liviu Deceanu.

Economiştii din întreaga lume spun că o recesiune nu poate fi evitată, iar această scădere economică se va transforma, ulterior, într-o contracţie a comerţului internaţional. Prin urmare, ne putem aştepta ca statele să aibă o abordare protecţionistă, să pună bariere în calea comerţului, cu efecte negative pentru business.

„Gândiţi-vă la deficiturile cu care ne confruntăm, la alte fragilităţi macroeconomice cu care ne confruntăm, deci fără îndoială pentru România revenirea la activitate completă trebuie să se realizeze cât de repede. Chiar mai mult că în cazul unor state cu o situaţie mai bună, mai consolidată”, spune profesorul de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, UBB Cluj.

În Europa, marile economii, cum sunt cele din Austria, Germania sau Franţa, au anunţat deja că anumite sectoare se vor redeschide treptat. Paşi timizi pentru redeschiderea activităţilor companiilor fac şi Italia şi Spania, ţările în care coronavirusul a făcut cei mai mulţi morţi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici