Video Gândurile lui Cristoiu: Există un interes major pentru transformarea PSD într-un partid de buzunar

  • Ion Cristoiu: Este clar o legătură între revenirea neaşteptată a pandemiei, a atmosferei de Apocalipsă şi ţinerea congresului PSD
  • Ion Cristoiu: Marile puteri se confruntă cu problema lui Viktor Orban şi a regimului din Polonia. Condamnarea brutală a lui Dragnea a fost un semnal şi pentru alte ţări: cine îl va imita pe Viktor Orban va păţi ca Dragnea
  • Ion Cristoiu: În coasta PNL a apărut USR. Pentru partenerii externi, dar şi pentru Iohannis, e marele pericol ca PSD să revină
1218 afișări

Autor Gabriela Antoniu

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că există clar o legătură între revenirea neaşteptată a pandemiei şi organizarea congresului PSD deoarece panica şi atmosfera de panică pe care o creează Guvernul poate să-i convingă pe liderii partidului să ţină congresul online, aşa cum doreşte liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

Ion Cristoiu spune că există o dispută între gruparea Eugen Teodorovici şi gruparea Marcel Ciolacu din PSD în legătură cu modul de organizare a congresului partidului: cu prezenţă fizică sau online.

“Gruparea Teodorovici este împotriva unui congres online pentru că votul se poate măslui. Dl Ciolacu vorbeşte despre un congres restrâns, şi ăla online. Dl. Teodorovici vorbeşte despre un congres real, organizat pe judeţe. Ţinerea online a congresului cu un număr foarte mic de participanţi nu poate fi justificată decât prin stare de alertă şi panică. Panica şi atmosfera de panică pe care o creează Guvernul poate să-i convingă pe liderii PSD să ţină congresul online. Este clar o legătură între revenirea neaşteptată a pandemiei, a atmosferei de apocalipsă şi ţinerea congresului PSD. Starea de panică face ca nimeni să nu mai fie atent la bâlbâielile Guvernului (...) Există un mare interes al regimului Iohannis de a ne reîntoarce la panica de la începutul pandemiei şi astfel va rezolva şi problema dlui Ciolacu”, a declarat jurnalistul.

În opinia sa, există un interes major de fărâmiţare a PSD: din interior, pentru a opri revenirea PSD la putere, din exterior, pentru a preveni instalarea unui regim suveranist în România, după modelul din Ungaria sau Polonia.

“Există un interes major, atât din afară, cât şi din interior, dacă nu disoluţia, pentru transformarea PSD într-un partid de buzunar şi înlocuirea lui cu tot felul de formaţiuni. De ce? Cine cunoaşte cât de cât politica europeană va vedea că marile puteri se confruntă cu problema lui Viktor Orban şi problema regimului din Polonia, conduceri suveraniste, cu mare sprijin din partea populaţiei. Ungaria, dar mai ales Polonia a aprins un beculeţ roşu la Bruxelles, şi poate şi la Berlin, ca nu cumva să se repete şi în România scenariul din cele două ţări. Greşelile lui Liviu Dragnea prin care a lăsat impresia că România va ieşi din UE au dus la condamnarea lui. Condamnarea brutală a lui Dragnea a fost un semnal şi pentru celelalte ţări: cine îl va imita pe Viktor Orban va păţi ca Liviu Dragnea”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu reaminteşte că de prin anii 90, PSD, care domină stânga, a reprezentat o mare problemă pentru marile puteri. Între timp, două mari partide, PNL şi PD au fuzionat, dar noul partid, PNL, nu este un partid majoritar, care să domine dreapta, ba mai mult, a apărut şi USR care îi ia din voturi.

“Atunci, pentru partenerii externi, dar şi pentru Klaus Iohannis, rămâne marele pericol ca PSD să revină. Greşelile uriaşe, incredibile, dezastrul acestei guvernări o fac mult mai rea decât guvernarea CDR pentru că la bâlbâielile, amatorismul politicii de guvernare se adaugă jaful (…) Şi atunci există acest interes uriaş de fărâmiţare PSD”, a explicat jurnalistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici