Video A treia rundă de negocieri dintre Rusia şi Ucraina s-a încheiat. „Există progrese în ceea ce priveşte îmbunătăţirea logisticii coridoarelor umanitare”

  • A treia sesiune de negocieri între delegaţiile Ucrainei şi Rusiei este programată în Belarus, la ora 17.00 (16.00, ora României), anunţă consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.
  • Delegaţia Ucrainei a ajuns la a treia rundă de negocieri cu Federaţia Rusă, cu elicopterul
1579 afișări

UPDATE 20.00 Mihail Podolyak a postat un filmuleţ pe Twitter, imediat după finalizarea celei de-a treia runde de negocieri. „A treia rundă de negocieri s-a încheiat. Există progrese în ceea ce priveşte îmbunătăţirea logisticii coridoarelor umanitare... Vor continua consultările intensive cu privire la blocul politic de bază al reglementărilor, împreună cu încetarea focului şi garanţiile de securitate”.

UPDATE 19:50 Negocierile dintre delegaţiile Federaţiei Ruse şi ale Ucrainei în Belarus s-au încheiat.

UPDATE 16:50 Au început negocierile între delegaţiile ruse şi ucrainene în Belarus – Ambasada Rusiei.

UPDATE 15:30 Delegaţia Ucrainei a ajuns la a treia rundă de negocieri cu Federaţia Rusă la Belovezhskaya Pushcha cu elicopterul.

"A treia rundă de negocieri începe la ora 16.00, ora Kievului (16.00, ora României). Aceeaşi componenţă a delegaţiei", a declarat consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak, citat de cotidianul Le Monde.

Delegaţia ucraineană pare să se lase aşteptată, la fel ca în a doua rundă a negocierilor. Delegaţia rusă se află deja în localitatea Belovejskaia Poucha, situată în regiunea belarusă Brest, în apropierea frontierei cu Polonia.

De altfel, Administraţia Volodimir Zelenski a respins şi propunerea Rusiei de creare a şase coridoare umanitare, deoarece acestea merg spre Rusia şi Belarus. "Este inacceptabil", a declarat Irina Verşeciuk, vicepremierul Ucrainei, potrivit BBC News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici