Anul Nou Lunar scoate China de sub paloarea Covid

Anul Nou Lunar scoate China de sub paloarea Covid. Sfârşitul politicii „zero Covid” permite reuniunile de familie şi cele mai mari festivităţi de la începutul pandemiei.

454 afișări
Imaginea articolului Anul Nou Lunar scoate China de sub paloarea Covid

FOTO Twitter

Oamenii din întreaga China au sărbătorit Anul Nou Lunar prin întâlniri de familie şi vizite la temple după ce guvernul a ridicat politica strictă Covid, marcând cea mai mare sărbătoare festivă de la începutul pandemiei, în urmă cu trei ani.

Anul Nou Lunar este cea mai importantă sărbătoare anuală din China. Fiecare an poartă numele unuia dintre cele 12 semne ale zodiacului chinezesc, într-un ciclu care se repetă, anul acesta fiind anul iepurelui. În ultimii trei ani, sărbătorile au fost înăbuşite în umbra pandemiei, relatează The Guardian.

Odată cu relaxarea majorităţii restricţiilor Covid-19, mulţi oameni au putut în sfârşit să revină în oraşele natale pentru a se reuni cu familiile lor, fără a se îngrijora de problemele legate de carantină, de eventualele blocaje şi de suspendarea călătoriilor.

Sărbătorile publice mai mari au revenit, de asemenea, pentru ceea ce în China este cunoscut sub numele de Festivalul Primăverii, capitala găzduind mii de evenimente culturale - la o scară mai mare decât în urmă cu un an.

Mişcarea în masă a oamenilor ar putea provoca răspândirea virusului în anumite zone, a declarat Wu Zunyou, epidemiolog şef la Centrul pentru Controlul Bolilor din China. Dar o creştere la scară largă a Covid ar fi puţin probabilă în următoarele două sau trei luni, deoarece aproximativ 80% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai ţării au fost infectaţi în timpul valului recent, a scris el pe reţelele de socializare.

În Beijing, mulţi credincioşi au oferit rugăciunile de dimineaţă la Templul Lama, dar mulţimea părea mai mică în comparaţie cu zilele de dinaintea pandemiei. Situl budist tibetan permite până la 60.000 de vizitatori pe zi, invocând motive de siguranţă, şi necesită o rezervare în avans.

În Parcul Taoranting nu era niciun semn al obişnuitelor tarabe de mâncare aglomerate de Anul Nou, în ciuda faptului că aleile sale erau decorate cu felinare tradiţionale chinezeşti. Un popular târg al templelor din Parcul Badachu se va întoarce în această săptămână, dar evenimentele similare din Parcul Ditan şi Parcul Lacul Longtan nu s-au întors încă.

În Hong Kong, oamenii s-au înghesuit la cel mai mare templu taoist din oraş, Wong Tai Sin, pentru a arde primele beţe de tămâie din an. Popularul ritual al locului a fost suspendat în ultimii doi ani din cauza pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici