Atac cu cuţit într-un tren din Elveţia: Şase răniţi după ce un individ a declanşat un incendiu, apoi i-a înjunghiat pe pasageri

Cel puţin şase persoane au fost rănite după ce un individ a declanşat un incendiu la bordul unui tren şi a atacat cu un cuţit pasagerii, în Elveţia, relatează BBC News online.

7425 afișări
Imaginea articolului Atac cu cuţit într-un tren din Elveţia: Şase răniţi după ce un individ a declanşat un incendiu, apoi i-a înjunghiat pe pasageri

Şase răniţi într-un atac comis într-un tren din Elveţia

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază la bordul unui tren care circula în nord-estul Elveţiei, în apropierea gării Salez, în cantonul St. Gallen.

Un elveţian în vârstă de 27 de ani a împrăştiat lichid inflamabil într-un vagon şi a declanşat un incendiu. Apoi, a atacat cu un cuţit mai mulţi pasageri.

Şase pasageri au suferit arsuri sau plăgi prin înjunghiere. Printre răniţi se numără un copil de şase ani şi doi adolescenţi de 17 ani. Unele dintre victime sunt în stare gravă.

Autorul atacului a fost şi el rănit, fiind plasat în arest preventiv.

Autorităţile elveţiene încearcă să afle motivaţia atacului, principala ipoteză analizată fiind cea a unui act comis de o persoană cu afecţiuni psihice.

"Conform informaţiilor preliminare, un elveţian în vârstă de 27 de ani, înarmat cu cel puţin un cuţit, a împroşcat un lichid inflamabil în tren şi a dat foc. Şase persoane au fost rănite", a transmis Poliţia cantonală într-un comunicat, precizând că şi atacatorul este spitalizat.

În momentul atacului, în trenul regional se aflau 25 de pasageri. Daunele materiale sunt estimate la 100.000 de franci elveţieni (92.000 de euro).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici